
Az omlett édesen is finom – Almával töltve lesz különleges reggeli

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára
Ropogós

Frissítő brokkolisaláta krémes öntettel: nem kerül bele majonéz

Sűrű, gazdag sültpaprika-krémleves: melegen és hidegen is isteni

Csodafinom kakaós palacsinta: bármilyen töltelékkel jólesik

Szaftos, csirkés rigatoni: a fűszeres paradicsomszósz is megér egy misét

Kurkumás tea tele fűszerekkel: forró ital a vírusok ellen
Reggelire az egyik legjobb választás az omlett, ami ezúttal édesen, almával töltve készül.
Az omlett, vagyis a tojáslepény alapvetően sós étel, ropogós héjú, friss kenyérrel és zöldséggel laktató és egészséges reggeli. A jó hír, hogy az édesszájúak is ehetnek omlettet, kicsit megváltoztatva, almával töltve.
A tojás nemcsak sósan finom, hanem édesen is, és nem csak sütemények alapanyagaként használható. Ez az omlett finom édes, kicsit császármorzsa-jellegű, de annál sokkal egyszerűbben elkészíthető. Az étel Ausztriából, egészen pontosan Dél-Tirolból származik. Általában reggelire kínálják, mert egész napra elegendő energiát ad, de uzsonnára is nyugodtan belefér.
Almával töltött omlett

Hozzávalók 4 személyre
- 150 gramm liszt
- 100 milliliter tej
- 100 milliliter tejszín
- 40 gramm cukor
- 6 darab tojás
- 200 gramm alma
- 1 evőkanál olaj
- 0.5 evőkanál vaj
- 1 teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. Egy tálban keverjük csomómentesre a tejet, a lisztet, a tejszínt és a tojássárgáját. Egy másik tálban verjünk a tojásfehérjéből habot úgy, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Forgassuk bele a lisztes keverékbe.
Az almákat jól mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat, öntsük bele a tojásos keveréket, majd adjuk hozzá az almákat is. Süssük néhány percig, majd fordítsuk meg. Amikor kész, kicsit törjük össze az omlettet, szórjuk meg vaníliás cukorral.
Egy serpenyőben olvasszunk vajat, pirítsuk át még egy kicsit.
Fotó: Getty Images