Az omlett édesen is finom – Almával töltve lesz különleges reggeli

almával töltött omlett cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Reggelire az egyik legjobb választás az omlett, ami ezúttal édesen, almával töltve készül.

Az omlett, vagyis a tojáslepény alapvetően sós étel, ropogós héjú, friss kenyérrel és zöldséggel laktató és egészséges reggeli. A jó hír, hogy az édesszájúak is ehetnek omlettet, kicsit megváltoztatva, almával töltve.

A tojás nemcsak sósan finom, hanem édesen is, és nem csak sütemények alapanyagaként használható. Ez az omlett finom édes, kicsit császármorzsa-jellegű, de annál sokkal egyszerűbben elkészíthető. Az étel Ausztriából, egészen pontosan Dél-Tirolból származik. Általában reggelire kínálják, mert egész napra elegendő energiát ad, de uzsonnára is nyugodtan belefér.

Almával töltött omlett

almával töltött omlett recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 150 gramm liszt
  • 100 milliliter tej
  • 100 milliliter tejszín
  • 40 gramm cukor
  • 6 darab tojás
  • 200 gramm alma
  • 1 evőkanál olaj
  • 0.5 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét. Egy tálban keverjük csomómentesre a tejet, a lisztet, a tejszínt és a tojássárgáját. Egy másik tálban verjünk a tojásfehérjéből habot úgy, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Forgassuk bele a lisztes keverékbe. 

Az almákat jól mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat, öntsük bele a tojásos keveréket, majd adjuk hozzá az almákat is. Süssük néhány percig, majd fordítsuk meg. Amikor kész, kicsit törjük össze az omlettet, szórjuk meg vaníliás cukorral.

Egy serpenyőben olvasszunk vajat, pirítsuk át még egy kicsit. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük