
Mártogatós aszalt paradicsomból? A legjobb megoldás, míg nem indul a szezon
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Fehérjedús, joghurtos tavaszi saláta: sült csicseriborsó gazdagítja

Pihe-puha rumos fánkgolyó: dupla adaggal süsd meg

Aranybarna bundában sült csirkenuggets házilag: a gyerekek kedvence

Így pucold meg a mangót: bevált tippeket mutatunk

Ötfűszeres tofu kínai módra: ilyen jót étteremben sem eszel
Paradicsomelvonástól szenvedőknek kitartás! Már nem kell sokáig várni, és indul a szezon. Addig is itt egy remek alternatíva, amivel átvészelhető az utolsó, legnehezebb időszak. Ez a remek aszaltparadicsom-krém már a nyár ízeit idézi.
Az aszalt paradicsom isteni, mennyei, fantasztikus találmány, és áldjuk az olaszokat és az összes paradicsomimádó népet, amiért kitalálták a “Paradicsom almájának” - innen az elnevezés - szárítással történő tartósítását. Így egész évben élvezhetjük a paradicsom páratlan ízét és nem utolsó sorban jótékony hatásait.
A paradicsom egészséges
A paradicsom nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-,B2-, C- és E-vitamint, ásványi anyagokat, többek között káliumot, kalciumot, magnéziumot, nátriumot, foszfort és vasat, valamint egy antioxidáns hatású karotinszármazékot, a likopint. A likopin szabályozza a koleszterinszintet, az emésztést és védi az immunrendszert is. A likopin zsírban oldódik, ezért az olajban eltett paradicsom pozitív élettani hatása fokozottan érvényesülni tud.
Az aszaltparadicsom-krém elkészítése pofonegyszerű és villámgyors, úgyhogy bármikor nekiveselkedhetünk, amikor csak kedvünk szottyan. Kínálhatjuk zöldségek mellé mártogatósnak, de egy tésztát is szuperül feldob.
Aszaltparadicsom-krém

Hozzávalók 4 adaghoz
- 20 dekagramm aszalt paradicsom
- 10 dekagramm fekete olívabogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 marék petrezselyem
- 5 dekagramm fenyőmag
Elkészítés:
Fotó: Getty Images