![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mártogatós aszalt paradicsomból? A legjobb megoldás, míg nem indul a szezon
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Paradicsomelvonástól szenvedőknek kitartás! Már nem kell sokáig várni, és indul a szezon. Addig is itt egy remek alternatíva, amivel átvészelhető az utolsó, legnehezebb időszak. Ez a remek aszaltparadicsom-krém már a nyár ízeit idézi.
Az aszalt paradicsom isteni, mennyei, fantasztikus találmány, és áldjuk az olaszokat és az összes paradicsomimádó népet, amiért kitalálták a “Paradicsom almájának” - innen az elnevezés - szárítással történő tartósítását. Így egész évben élvezhetjük a paradicsom páratlan ízét és nem utolsó sorban jótékony hatásait.
A paradicsom egészséges
A paradicsom nagy mennyiségben tartalmaz A-, B1-,B2-, C- és E-vitamint, ásványi anyagokat, többek között káliumot, kalciumot, magnéziumot, nátriumot, foszfort és vasat, valamint egy antioxidáns hatású karotinszármazékot, a likopint. A likopin szabályozza a koleszterinszintet, az emésztést és védi az immunrendszert is. A likopin zsírban oldódik, ezért az olajban eltett paradicsom pozitív élettani hatása fokozottan érvényesülni tud.
Az aszaltparadicsom-krém elkészítése pofonegyszerű és villámgyors, úgyhogy bármikor nekiveselkedhetünk, amikor csak kedvünk szottyan. Kínálhatjuk zöldségek mellé mártogatósnak, de egy tésztát is szuperül feldob.
Aszaltparadicsom-krém
![aszaltpararecept](https://kep.index.hu/1/0/2909/29098/290981/29098127_9a4800618f0bc8e3eb55af8573ac25c9_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 20 dekagramm aszalt paradicsom
- 10 dekagramm fekete olívabogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 marék petrezselyem
- 5 dekagramm fenyőmag
Elkészítés:
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!