Baconbe tekert, tepsiben sült csirkemell – A hús szaftos tölteléket rejt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A pazar csirkemellrolád fűszeres gombával töltve, baconnel körbetekerve látványos és nagyon finom, ráadásul gyorsan elkészül.
A világon bármerre is járjunk, a csirkemell az egyik legkedveltebb húsrész, amit változatosan használnak fel a konyhában. Az egyik leggusztusosabb változata, mikor roládot készítünk belőle - ebbe sokféle finomságot tölthetünk, majd a húst feltekerve panírozhatjuk és bő olajban kisüthetjük, vagy jóval kevesebb zsiradékkal tepsiben is elkészíthetjük a laktató hústekercset.
Ha csirkemellet töltünk, szinte mindig sajt dukál mellé, de ebben a receptben fűszeres-hagymás gomba lesz a töltelék, a feltekert húst pedig bacon öleli körbe, ami a sütés közben plusz ízzel gazdagítja, ráadásul a külseje szép ropogósra fog sülni. Az így készült töltött csirkemellet akkor lehet szépen felszeletelni, ha sütés után megvárjuk, hogy kihűljön, bármilyen körettel tálalva fantasztikus lesz.
Baconbe tekert csirkemell gombával töltve
Hozzávalók 2 darabhoz
- 2 darab csirkemellfilé
- 6 szelet bacon
- 300 gramm gomba
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál vaj
- 4 evőkanál olaj
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A gombát és hagymát megtisztítjuk, a gombát tetszőlegesre feldaraboljuk, a hagymát finomra vágjuk. A hagymát a vajon elkezdjük dinsztelni, majd mikor 2-3 perc után hozzáadjuk a gombát, sóval és borssal fűszerezzük, addig dinszteljük, míg a gomba kiengedett leve el nem fő.
A megmosott húst lapjában bevágjuk úgy, hogy ki tudjuk hajtani, mint egy könyvet, kicsit klopfoljuk, majd mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk, ezután megtöltjük a gombával. Szorosan feltekerjük, ha szükséges, rögzítsük fogpiszkálóval, majd tekerjük körbe baconnel a húsroládokat.
Hőálló edénybe (jénai, kis tepsi) mehet az olaj (ha szeretnénk, kevés vízzel is felönthetjük), arra pedig a húsroládok. Fedjük le alufóliával, majd toljuk 180 fokos sütőbe, süssük először csak 20 percig, majd az alufóliát vegyük le, 15-20 perc alatt süssük készre a húst.
Fotó: Getty Images