Grillen sült kukorica baconbe tekerve: sokkal szaftosabb lesz így

baconbe tekert grillezett kukorica cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kukorica sütve talán még finomabb, mint főve, érdemes kipróbálni baconnel ízesítve is.

Ahogy a vízparton a strandolás, a kukorica is szorosan hozzátartozik a nyárhoz. A legnépszerűbb a főtt változat, amelyet otthon is könnyedén elkészíthetsz. Ha inkább grillezni szeretnél, dobd rá a kukoricát is a rácsra, egészen más ízt kap úgy. Ízlésed szerint fűszerezheted, a lényeg, hogy a zsiradékot, pontosabban a vajat ne hagyd le róla, attól lesz jó szaftos. Ha pikáns ízekre vágysz, próbáld ki mexikói stílusban, fűszeresen, csípősen. Ha pedig a zöldfűszeres változatot kedveled, akkor így készítsd el

A baconbe tekert zöldségek vagy húsok is nagyon finomak, a szalonna kisült zsírja átjár mindent és alig kell utána fűszerezni. Egy kevés zöldfűszert még elbír, de más dolgod nem lesz vele. 

Baconbe tekert sült kukorica

baconbe tekert grillezett kukorica recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 cső kukorica
  • 12 szelet bacon
  • 50 gramm vaj
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint kakukkfű (őrölt)
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricáról szedjük le a leveleit és mossuk meg. A vajat olvasszuk meg, keverjük össze a fokhagymaporral, a sóval, a borssal és a kakukkfűvel. Kenjük meg a kukoricacsöveket a keverékkel, majd tekerjünk rájuk bacont, nagyjából 2-3 szelet kell egy csőhöz. 

A grillt melegítsük fel 200 fokra. Ha sütőben sütjük, azt 180 fokra melegítsük elő. 

Tegyük a kukoricát a grillre és forgatva süssük minden oldalát 8-10 percig. Sütőben 40 percig süssük, szintén forgatva. Ha a bacon megpirul, akkor vegyük le a grillről/vegyük ki a sütőből, majd ízlés szerint sózzuk meg. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük