Gyors serpenyős csirkecombok: tejszínes szaftban sül ropogósra a bőre
A frissen sült tejszínes csirkecomb úgy az igazi, ha a bőre is ropogósra pirul.
A csirke legszaftosabb része a combja, melyből rengeteg izgalmas finomság készülhet. Az egyik legegyszerűbb elkészítési módja, ha sütőbe tolva pirul a hús, jól áll neki az egyszerű só, bors és fokhagyma hármas, de töltve is nagyszerű. Ha az egyszerűség vonalán maradnál, de különlegesebb ételt tennél az asztalra, akkor citromos pác és bacon fedje be a húst.
A csirke és a citrom jó barátok, a pácnak köszönhetően sokkal omlósabb lesz a végeredmény, a bacon pedig kellemesen roppan. A comb melegen és hidegen is finom, bármilyen körettel kínálva mennyei, mivel a csomagolást is jól bírja, akár szabadtéri programra is összekészítheted.
A citrom levét facsarjuk ki, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót és a borsot, az egészet keverjük össze.
A csirkecombokat egy éles kés segítségével szurkáljuk meg, majd a citromos pácból csepegtessünk a húsra. Utána tekerjük körbe baconnel, a maradék pácot csorgassuk rá.
A húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu