A 8 legfinomabb fogás csirkemellből: a rakottastól a töltött finomságokig
A csirkemell az egyik legsokoldalúbb alapanyag, csak rajtad múlik, hogy rántod, töltöd, göngyölöd.
A csirkehús mindig tökéletes választás, a legtöbben szeretik, így ha vendégeket vársz, nem nyúlsz mellé, ha a melléből készíted a vacsorát. Bár tényleg sokan kedvelik a csirkemellet, ha nem jól készítik, akkor száraz, nem a legizgalmasabb alapanyag. Viszont ha megfelelően készül, nagyon is figyelemre méltó, mely jól fűszerezhető, bámulatos fogások alkothatók belőle.
A csirkemellet érdemes tölteni. A legjobban a sajtos töltelék áll neki, de ha szereted a pikáns vonalat, akkor 1 evőkanál dijoni mustárral még ízesebbé teheted. Bacon is szerepet kap a receptben, melytől sokkal szaftosabb lesz a hús.
A sajtokat reszeljük le, majd keverjük össze a krémsajttal.
Ha petrezselymet is használunk, aprítsuk finomra és keverjük egybe a krémsajtos keverékkel.
A csirkemellfiléket fűszerezzük sóval és borssal, majd az oldaluknál vágjuk be, de ne vágjuk át teljesen. Ebbe a kis vágásba adagoljunk a krémsajtos keverékből.
A megtöltött húst tekerjük körbe baconnel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, ha szükséges, kevés olajat locsoljunk rá. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 perce (a hús méretétől és a sütőtől függően néhány perccel több is lehet).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu