Tojással töltött egybefasírt: hidegen, másnap is jólesik

17
Nyomtatás
tojasos-fasirt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tojással töltött fasírt igazi retró fogás, de napjainkban is megállja a helyét, tökéletes a hétvégi asztalra, de hétköznapokon is remek választás.

Az egybefasírt az egyik legpraktikusabb étel. Hogy miért? Egyrészről gusztusos, remek vendégváró, jeles napok asztalán is megállja a helyét, másrészről, ha marad belőle, hidegen is finom. A maradék fasírt szép vékonyan szeletelve szuper szendvicsalapanyag.

Zöldfűszert bele!

A húsos massza sokféle ízesítővel izgalmassá varázsolható. Ha lehetőséged engedi, friss petrezselyemmel vagy metélőhagymával dobd fel, és még a tárkony is jól áll neki.

Baconnel körbetekert tojásos egybefasírt

Házi barackos pite ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 80 dkg darált sertéshús
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 1 teáskanál oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 darab tojás
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 500 g bacon
Recept idők

Elkészítés:

A nyolc darab tojást forrástól számítva 10-12 perc alatt főzzük készre, majd hűtsük ki és pucoljuk meg.

A hagymát vágjuk finomra és olajon dinszteljük üvegesre.

A darált húst mérjük keverőtálba és adjuk hozzá a sót, borsot, Cayenne-borsot, oregánót, fokhagymát, tojást, zsemlemorzsát és a dinsztelt hagymát. A masszát alaposan keverjük össze.

Vegyünk elő egy fóliát vagy sütőpapírt, és kenjük ki enyhén olajjal. Erre simítsuk rá a húsos masszát. A darált húsra szép sorjába sorakoztassuk a főtt tojásokat, majd tekerjük fel. A húshengert tekerjük körbe baconnel, majd helyezzük olajjal kikent tepsire. (Az egyszerűbb megoldás érdekében a darált húsos masszát őzgerincformába vagy kenyérformába is tehetjük.)

Az egybefasírtot toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük készre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon