
6 szuper recept darált húsból: a töltött paprikától a rakottasokig

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Ötfűszeres tofu kínai módra: ilyen jót étteremben sem eszel

Nyárköszöntő málnás galette: omlós tésztában sül az édes töltelék

Frissítő, epres limoncello spritz: ezzel indítsd a nyarat

Puha, kukoricalisztből készült lepény: bármivel megpakolhatod

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében
A darált hús kiváló alapanyag megannyi laktató fogáshoz: készíthetsz belőle feltétet, tölteléket, és remekül passzol tésztákhoz.
Válogatásunkban ezúttal a leveles tésztás batyutól a rakottason át egészen a töltött paprikáig mutatunk finomabbnál finomabb fogásokat!
Leveles tésztás batyu
Kezdésként egy reggelinek is tökéletes, leveles tésztás fogással indítunk, amelynek a szaftos, húsos ragujába reszelt főtt tojás, fűszerek és fokhagyma is kerül. Ha kész tésztával dolgozol, pillanatokon belül tálalhatod is!

Foszlós török pizza
A reggeli után jöhet is egy kellemes ebéd vagy akár vacsora. Ehhez pedig egy finom, foszlós török pizzát ajánlunk, gazdag, húsos raguval. Ez az ízletes fogás házi tésztával készül, amelyre sok-sok zöldség és maga a ragu is kerül. Általában darált bárány- vagy marhahússal készül, sajt nélkül, de ez persze nem jelenti azt, hogy nem pakolhatod tele vele.

Darált húsos tészta
Ha már belevágtunk a tésztákba, érdemes folytatni a sort. Ez a darált húsos, szaftos raguval készülő tésztaétel ízeiben a mexikói konyhát idézi. Hagymák, paradicsom és cheddar sajt is kerül bele, és mellé akár nacho chipset is kínálhatsz.

Baconbe göngyölt fasírtgolyó
Természetesen vendégvárós fogás nélkül sem lenne teljes a felhozatal. Ezúttal egy baconbe göngyölt fasírtgolyóra esett a választásunk. Akár lencsefőzelék, akár hideg saláták mellé is ideális választás lehet, ha vendégeket vársz.

Töltött paprika
Ha már darált hús, akkor egy finom töltött paprika is felkerült a listánkra, ami klasszikusan, húsos töltelékkel készül. Ezúttal egy kalotaszegi variáció receptjét mutatjuk, amelyben a töltelék ízei a sütőben érnek össze, és zellerrel tesszük azt még különlegesebbé.

Chilis bab
Zárásként egy kiadós chilis babos fogásról sem feledkezhetünk meg, ami másnap csak még finomabb. Egyszerű elkészíteni, autentikus ízvilága pedig az utolsó kanálig megidézi majd a mexikói konyhát!

Fotók forrása: Getty Images