Omlós és ízletes baconös tejföllel sült karaj: eteti magát, olyan finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
A hagymával és szalonnával készült karaj omlós és ízletes, garantáltan leveszi a lábáról a család minden tagját.
Bevallom, nálunk a sertéskaraj nem örvend nagy népszerűségnek, szoktam ugyan rántani, hagyományosan és sajttal töltve, valamint a nagy kedvenc bakonyi sertésszelet is kedvelt, mást azonban nem szoktam belőle készíteni. Most azonban megbújt a fagyasztómban egy kis csomag, amelybe néhány szelet karajt tettem el, így hát el kellett kezdenem törni a fejem, mi legyen belőle. A hűtőm tartalmát szemügyre véve készült el az alábbi étel, amely senkinek sem okozott csalódást.
A sütőben sült ételek mindig nyerők, hisz viszonylag kevés munkával készülnek. A karaj készítésénél arra ügyelj, hogy ne klopfold túl vékonyra, illetve ne süsd túl, akkor jó a hús, ha szaftos és omlós. Karaj helyett tarjával is kipróbálható a recept.
Baconös, tejfölös karaj
Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 szelet sertéskaraj
- só és bors ízlés szerint
- 1 fej lila hagyma
- 3 szál újhagyma
- 5 szelet bacon
- 300 g tejföl
- 1 darab tojás
- kevés olaj
- sajt (füstölt) ízlés szerint
Elkészítés:
A karajszeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk őket.
A lila hagymát és az újhagymát vágjuk finomra, a szalonnát kockázzuk.
A tejfölt a tojással együtt keverjük össze, majd adjuk hozzá a finomra vágott zöldségeket és a szalonnát.
A karajszeleteket helyezzük olajjal enyhén kikent tepsire, majd evőkanál segítségével a tejfölös keveréket halmozzuk rá a húsra, a tepsit fedjük le alufóliával.
A tepsit toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, süssük 25-30 percig, majd vegyük le róla a fóliát és szórjuk rá a reszelt sajtot, süssük aranybarnára 5-10 perc alatt.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors