
Vajon párolt lilahagyma balzsamecetes szószban: isteni köret grillhúsok mellé

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Egy olyan egyszerű és hétköznapi alapanyagból is, mint a hagyma, isteni finom és izgalmas köretet lehet készíteni.
Bár szépen lefotózni igazi kihívás, isteni finom a vajon dinsztelt lilahagyma. Az olvadt vaj és természetesen a balzsamecet is plusz ízt ad neki, ráadásul - ahogyan karamellizálódik - édeskés lesz. Grillhúsok, de rizs mellé is tökéletes lesz.
Az egyetlen dolog, amin nem szabad spórolni, az az idő - kb- 15-20 perc kell a hagymának, mire igazán puha, szinte krémes lesz. Nem csak lilahagymából, vörösből, de vegyesen is elkészíthető, mindenhogyan isteni lesz.
Balzsamecetes lilahagyma

Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm lilahagyma
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 50 gramm vaj
Elkészítés:
A lilahagymákat pucoljuk meg, majd vágjuk kb. ujjnyi vastag karikákra.
A vajat tegyük egy serpenyőbe, mikor megolvadt, dobjuk rá a hagymát. Keverjünk rajta egyet, majd fedjük le.
Mikor úgy látjuk, hogy kezd összeesni, adjuk hozzá a balzsamecetet, sót és cukrot ízlés szerint. Fedő alatt pároljuk tovább, kb. 15-20 percig, közben néha nézzünk rá, keverjünk rajta egyet. Mikor a hagyma már teljesen puha és karamellizálódott, készen van.
Húsok mellé, rizshez, krumplihoz tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors