![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fahéjas banánpalacsinta - Liszt nincs benne, cukor helyett méz kerül bele
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nincs az a gyerek - de felnőtt se - aki ne örülne a palacsintának reggelire. De most nem a megszokott, hagyományos korongról van szó: egy sokkal finomabb és mérföldekkel egészségesebb alternatívát mutatunk.
Egy kedves barátnőm egyik reggel megkérdezte, kérek-e palacsintát. Mivel tudtam, hogy nem egy nagy konyhatündér, kicsit meg is lepődtem, hogy pont a palacsintasütéshez ért, de természetesen rábólintottam, és a kanapén vártam, hogy szervírozza az általam lekváros-kakaósként ismert mennyei mannát.
Banános omlett
Gyanús volt, hogy körülbelül 5 perccel később már egy tányérral közelített felém: amikor odaért, láttam, hogy ez aztán sok minden lehet, de nem palacsinta. Bátorkodtam rákérdezni, hogy mégis miért húzta el a mézesmadzagot a reggelit illetőleg, amikor egy barna lepényszerűséggel tud csak szolgálni. Így ismerkedtem meg a banános palacsintaként reklámozott banános rántottával. Bizarrul hangzik, tudom, és amíg nem kóstoltam meg, teljesen szkeptikus voltam. Az első falat után azonban minden kételyem elszállt: igaz, már nem fekhettem vissza aludni, mégis, mintha egy álomvilágba kerültem volna.
Cukor nem, csak méz édesíti
A rácsurgatott méz egyből olyan cseppfolyóssá vált, hogy elgondolkoztam, kérjek-e inkább egy mélytányért, mielőtt leeszem a barna bőrkanapét - de aztán olyan gyorsan pusztítottam el a tányér tartalmát, hogy szegény barátnőmnek ideje sem lett volna hozni egy másik tálat. Sajnos azonban végül nem jött össze a korlátlan fogyasztás: egy palacsinta után jóllaktam, méghozzá úgy, hogy ebédidőig egyszer sem jött rám a jól esne egy csokika érzés.
Banánpalacsinta
![banacsinta-recept](https://kep.index.hu/1/0/2909/29098/290982/29098243_316360168305fdcfba24087338ea5bba_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 darab banán
- 2 darab tojás
- ízlés szerint fahéj
- 1 csipet só
- 1 evőkanál méz
Elkészítés:
Egy nagyobb banánt vágjunk félbe, majd az egyik felét villával nyomkodjuk szét egy kevés fahéjjal egy mélytányérban - ettől lesz szép barna -, a másik felét pedig karikázzuk fel.
Üssünk fel két tojást, és keverjük el minél habosabbra, ahogy a rántottához szoktuk, a banánpürével együtt.
Keverjünk hozzá két evőkanál finom szemű zabpelyhet és a banánkarikákat.
Süssük ki, akár a palacsintát, viszont mivel sűrűbb a tészta, vastagabbak lesznek a korongok, mint a megszokott, nem feltekerhető, inkább amerikai palacsintára hasonlító változat.
Jó étvágyat!
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!