Krémes banánpuding: omlós piskóta kerül a rétegek közé

6
Nyomtatás
bananpuding
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A banánpuding egy klasszikus desszert, ami hidegen kikeverős vaníliakrémből, friss gyümölcsből és mennyei babapiskótából készül.

A klasszikus banánpuding elkészítése egyáltalán nem bonyolult, sokkal inkább türelemjáték, hiszen a pudingnak teljesen meg kell dermednie a hűtőben.

Ez a finom, rétegezett desszert csupán néhány hozzávalóból készül, és hogy egyszerűbb legyen minden, ezúttal hidegen kikeverős, vagyis főzés nélküli pudingporral készítjük el, amit édesen koronáz majd meg a sok banánkarika és a piskótadarabok.

Banánpuding

bananpuding

Hozzávalók 12 adaghoz

  • 400 g sűrített tej
  • 370 ml víz
  • 1.5 cs. vaníliás pudingpor (hidegen kikeverős)
  • 750 ml habtejszín
  • 6 db banán
  • 330 g piskótatallér vagy keksz
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze az édesített sűrített tejet és a vizet.

Ezután adjuk hozzá a hidegen kikeverős pudingport is, és alaposan, robotgéppel keverjük össze az egészet.

Ezt követően fedjük le a tálat és tegyük hűtőbe kb. 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is.

Egy másik nagy tálban verjük kemény habbá a tejszínt. Óvatosan forgassuk hozzá a már megdermedt pudinghoz.

Az összeállításhoz vegyünk elő üvegpoharakat, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat.

Egy réteg piskóta, ami kb. 2-4 db kerek piskótát takar. Rá 1-2 evőkanál szeletelt banán, majd 1-2 evőkanál vaníliapuding, a tetejére pedig 1-1 db piskóta kerüljön.

Poharanként ismételjük meg a lépéseket, amíg el nem fogy minden. Fedjük le a poharakat, és tegyük be a hűtőbe újabb 4-6 órára.

A hűtést követően már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon