![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Selymes csokipuding házilag: ír krémlikőr dobja fel
Az írek nemcsak a koboldjaikról és a whiskyjeikről híresek, hanem különleges desszertjeikről is. Ezúttal egy krémlikőrös pudingvariációt mutatunk.
A klasszikus banánpuding elkészítése egyáltalán nem bonyolult, sokkal inkább türelemjáték, hiszen a pudingnak teljesen meg kell dermednie a hűtőben.
Ez a finom, rétegezett desszert csupán néhány hozzávalóból készül, és hogy egyszerűbb legyen minden, ezúttal hidegen kikeverős, vagyis főzés nélküli pudingporral készítjük el, amit édesen koronáz majd meg a sok banánkarika és a piskótadarabok.
Egy nagy tálban keverjük össze az édesített sűrített tejet és a vizet.
Ezután adjuk hozzá a hidegen kikeverős pudingport is, és alaposan, robotgéppel keverjük össze az egészet.
Ezt követően fedjük le a tálat és tegyük hűtőbe kb. 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is.
Egy másik nagy tálban verjük kemény habbá a tejszínt. Óvatosan forgassuk hozzá a már megdermedt pudinghoz.
Az összeállításhoz vegyünk elő üvegpoharakat, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat.
Egy réteg piskóta, ami kb. 2-4 db kerek piskótát takar. Rá 1-2 evőkanál szeletelt banán, majd 1-2 evőkanál vaníliapuding, a tetejére pedig 1-1 db piskóta kerüljön.
Poharanként ismételjük meg a lépéseket, amíg el nem fogy minden. Fedjük le a poharakat, és tegyük be a hűtőbe újabb 4-6 órára.
A hűtést követően már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu