Csokis-gesztenyés pohárkrém: selymes desszert percek alatt

7
Nyomtatás
Csokis-gesztenyemousse-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a csokis-gesztenyés pohárkrém még a gesztenyepürénél is egyszerűbben készül, a végeredmény pedig egy selymes, finom desszert, ami ünnepi alkalmakra is beillik.

Ha egy igazi őszi-téli desszertet ennél, ami percek alatt kész van, akkor ez a csokis-gesztenyés pohárkrém legyen az. Szuper krémes és különleges, és akár gyors vendégvárónak is beillik, hiszen nem mindennapi összeállításról van szó.

A kakaó és a gesztenye mellé rumaroma is kerül, a krém pedig egy házilag is elkészíthető csokis granolarétegen pihen, ezáltal selymes és roppanós textúrák is helyet kapnak a desszertben. Ha nincsen kéznél granola, akkor vaníliás kekszre is cserélheted.

Csokis-gesztenyés pohárkrém

Csokis-gesztenyemousse

Hozzávalók 4 adaghoz

A krémhez:

  • 200 g natúr gesztenyemassza (vagy főtt gesztenye)
  • 150 ml kókuszkrém
  • 1 ek. holland kakaópor
  • 2 ek. porcukor
  • 1 ek. rumaroma
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 csipet

Az összeállításhoz:

  • 100 g csokis granola
  • 2 kocka étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez tegyünk minden hozzávalót egy közepes tálba, és kézi mixerrel dolgozzuk teljesen krémesre. Ha egész főtt gesztenyét használunk, akkor előbb daráljuk le, vagy aprítógépben zúzzuk le.

Állítsuk össze a desszertet. Kanalazzuk a csokis granolát négy egyforma, egyenként 150-200 ml-nél nem nagyobb pohárba, majd mehet rá a krém is.

Az étcsokiból készítsünk csokiforgácsot, vagy egyszerűen daraboljuk fel, és szórjuk a krém tetejére. Tegyük hűtőbe, és fogyasztás előtt hagyjuk lehűlni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon