Fantasztikus házi bodzaszörp: így hűtés nélkül sem romlik meg
Nyílik az illatos bodza, így már most hozzáfoghatsz a szörp elkészítéshez, hogy legyen egész évre elegendő.
Az illatos, nyarat idéző bodzavirág szezonját vétek lenne kihagyni, hisz az aromás növényből rengeteg izgalmas dolog készülhet. Persze a legtöbbeknek az isteni finom házi szörp ugrik be először, melyet citrommal, jó hidegen szokás fogyasztani, pedig sütemények tésztájába vagy teába is csorgathatod. És ha már a szörp is jól érvényesül ezekben, akkor képzeld el, mi minden készülhet még a virágból.
Próbáld ki piskótába keverve, vagy gazdagítsd vele a palacsintatésztát, mely lehet pufi vagy hagyományos recept szerint készült. Ha nincs kéznél bodzavirág, akkor használj helyette szörpöt vagy szirupot, az biztos, hogy páratlan ízélményben lesz részed.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, először adjuk hozzá a sót, sütőport és a cukrokat, utána pedig a tejet, olajat, tojást, keverjük csomómentesre az egészet. (Ha szükséges, tejet vagy lisztet adjunk még hozzá, sűrű, az amerikai palacsintáéhoz hasonlító masszát kell kapnunk.)
A megtisztított bodzavirágokat vágjuk apróra, majd forgassuk a tésztához.
A palacsintákat a szokásos módon, forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük mindkét oldalán aranybarnára.
Tálalásnál porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu