![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Forró, édes tojáslikőr brandyvel megbolondítva – A Bombardino igazi téli ital
![bombardino](https://kep.index.hu/1/0/4195/41954/419542/41954200_3202534_afa44e8fe605bdb841d7bc7d97ba32cf_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A síelések egyik klasszikus itala ez a krémes, forró tojáslikőrös koktél, de bármikor felmelegítheted magad vele, persze, csak mértékkel.
A Bombardino szó szerinti jelentése kis bomba, nem véletlenül, eléggé ütős ital. Eredetileg az olasz Alpokból származik, és a mai napig nagyon népszerű. Készítheted csak tojáslikőrből és brandyből, de keverhetsz hozzá tejet is.
Ha szereted ezeket a krémes, édes, forró italokat, akkor a forró csokit is megbolondíthatod egy kevés likőrrel.
A Bombardinót vendégváróként és ünnepekkor is felszolgálhatod, de ha ünnepi italokat keresel, a puncs is jó választás. A Bombardino nem arra való, hogy sokáig kortyolgatva üldögélj vele pokrócba bugyolálva, inkább érdemes gyorsan felhajtani, élvezni, ahogy szétárad benned a melegség. Éppen ezért kávés- vagy shotos pohárban szervírozzák.
Bombardino
![tojáslikőr](https://kep.index.hu/1/0/4195/41954/419542/41954212_f1073492ecafbeb37d5cf1662c9e7ae0_wm.jpg)
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 200 milliliter tojáslikőr
- 40 milliliter brandy
- 100 milliliter habtejszín
- a tetejére fahéj (őrölt)
Elkészítés:
Melegítsük fel a tojáslikőrt, de nem szabad felforralni. Osszuk négyfelé, öntsük szét négy kávés- vagy shotos pohár között. Öntsük hozzá a négyfelé osztott brandyt, keverjük össze.
A tejszínt verjük lágyabb habbá, és nyomjunk mindegyik tetejére, majd szórjuk meg egy leheletnyi fahéjjal.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!