
Forró, édes tojáslikőr brandyvel megbolondítva – A Bombardino igazi téli ital

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Ropogósra pirult empanada babos töltelékkel: csak szeretni lehet

Omlós zabkeksz csokis drazséval: így dobd fel a klasszikus sütit

Tavaszi cukkinitekercs ropogós bundában: nyúlós sajt olvad bele

Fahéjas-banános bögresüti 5 perc alatt: alig valamiből készül

Darált hússal töltött gombakalapok: sok sajt pirul a tetején
A síelések egyik klasszikus itala ez a krémes, forró tojáslikőrös koktél, de bármikor felmelegítheted magad vele, persze, csak mértékkel.
A Bombardino szó szerinti jelentése kis bomba, nem véletlenül, eléggé ütős ital. Eredetileg az olasz Alpokból származik, és a mai napig nagyon népszerű. Készítheted csak tojáslikőrből és brandyből, de keverhetsz hozzá tejet is.
Ha szereted ezeket a krémes, édes, forró italokat, akkor a forró csokit is megbolondíthatod egy kevés likőrrel.
A Bombardinót vendégváróként és ünnepekkor is felszolgálhatod, de ha ünnepi italokat keresel, a puncs is jó választás. A Bombardino nem arra való, hogy sokáig kortyolgatva üldögélj vele pokrócba bugyolálva, inkább érdemes gyorsan felhajtani, élvezni, ahogy szétárad benned a melegség. Éppen ezért kávés- vagy shotos pohárban szervírozzák.
Bombardino

Hozzávalók 4 pohárhoz
- 200 milliliter tojáslikőr
- 40 milliliter brandy
- 100 milliliter habtejszín
- a tetejére fahéj (őrölt)
Elkészítés:
Melegítsük fel a tojáslikőrt, de nem szabad felforralni. Osszuk négyfelé, öntsük szét négy kávés- vagy shotos pohár között. Öntsük hozzá a négyfelé osztott brandyt, keverjük össze.
A tejszínt verjük lágyabb habbá, és nyomjunk mindegyik tetejére, majd szórjuk meg egy leheletnyi fahéjjal.
Fotó: Getty Images