Forró, édes tojáslikőr brandyvel megbolondítva – A Bombardino igazi téli ital

bombardino
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A síelések egyik klasszikus itala ez a krémes, forró tojáslikőrös koktél, de bármikor felmelegítheted magad vele, persze, csak mértékkel.

A Bombardino szó szerinti jelentése kis bomba, nem véletlenül, eléggé ütős ital. Eredetileg az olasz Alpokból származik, és a mai napig nagyon népszerű. Készítheted csak tojáslikőrből és brandyből, de keverhetsz hozzá tejet is.

Ha szereted ezeket a krémes, édes, forró italokat, akkor a forró csokit is megbolondíthatod egy kevés likőrrel.

A Bombardinót vendégváróként és ünnepekkor is felszolgálhatod, de ha ünnepi italokat keresel, a puncs is jó választás. A Bombardino nem arra való, hogy sokáig kortyolgatva üldögélj vele pokrócba bugyolálva, inkább érdemes gyorsan felhajtani, élvezni, ahogy szétárad benned a melegség. Éppen ezért kávés- vagy shotos pohárban szervírozzák.

Bombardino

tojáslikőr

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 200 milliliter tojáslikőr
  • 40 milliliter brandy
  • 100 milliliter habtejszín
  • a tetejére fahéj (őrölt)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük fel a tojáslikőrt, de nem szabad felforralni. Osszuk négyfelé, öntsük szét négy kávés- vagy shotos pohár között. Öntsük hozzá a négyfelé osztott brandyt, keverjük össze. 

A tejszínt verjük lágyabb habbá, és nyomjunk mindegyik tetejére, majd szórjuk meg egy leheletnyi fahéjjal. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük