Selymes krémsajt rengeteg zöldfűszerrel – Így készül a Boursin házilag

boursin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyerekkoromban a trappistán kívül nem ismertem más sajtot, illetve a kenyérre kenhetők közül az ömlesztettet, a medvét.

Nagyon nagy újdonság volt, amikor anyu Boursint hozott külföldről. Teljesen más íze volt, mint az addig megkóstolt sajtoknak, olyannyira, hogy egy ültő helyemben meg is ettem szinte az egészet.

A Boursin francia, lágy, krémes sajt, amely kenyérre kenve és mártogatósként is tökéletesen megállja a helyét. Különféle krumplis ételekhez is kiválóan illik, igazából mindenhez, legyen az saláta vagy egy szelet pirítós. A Boursint a benne található sokféle zöldfűszer teszi különlegessé és egyedivé. Ha ezeket beszerezzük és összekeverjük jó minőségű, zsíros krémsajttal, akkor otthon is könnyűszerrel elkészíthetjük. 

Házi boursin

boursin recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 gramm krémsajt (natúr)
  • 100 gramm vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 kávéskanál
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1 evőkanál parmezán (reszelt)
  • 1 kávéskanál kapor (szárított)
  • 0.5 kávéskanál majoranna (morzsolt)
  • 0.5 kávéskanál bazsalikom (őrölt)
  • 0.5 kávéskanál snidling (apróra vágva)
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 kávéskanál petrezselyem (szárított)
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban jól keverjük össze a krémsajtot és a vajat. Adjuk hozzá a fűszereket, azokkal is jó alaposan keverjük össze. Tegyük egy légmentesen záródó edénybe, majd tegyük pár órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Szobahőmérsékleten tálaljuk.  

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük