Ínycsiklandó brokkolis tészta ropogós morzsával borítva: fél óra alatt elkészül
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
A gyors tésztaétel fokhagymás zsemlemorzsától lesz különleges, egyszerű, mégis mennyei fogás, érdemes kipróbálni.
Az olasz konyha minimalista stílusban készült finomságokkal (is) hódít, bőven találni olyan recepteket, amelyeknek az elkészítésével még egy kezdő, főzéssel kacérkodó is könnyedén megbirkózik. Az egyik ilyen nagy kedvenc a brokkolis tészta.
A receptet eredetileg reszelt sajttal szokták izgalmassá tenni, ha azonban valami újra vágysz, fűszeres, házi morzsával meghintve kínáld a kiadós ételt. A morzsa friss bagettből lesz a legfinomabb, de maradék kenyérből is elkészítheted. Ha szereted a pikáns ízeket, akkor kevés chilipehellyel is bátran fűszerezd az ételt.
Brokkolis tészta ropogós morzsával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab bagett
- kevés olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli
- 300 g tészta
Elkészítés:
A bagettet vagy a maradék kenyeret szeleteljük fel, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Kevés olajat (néhány evőkanál) öntsünk tálba, adjuk hozzá a sót, borsot, oregánót, 2 gerezd fokhagymát reszelve, alaposan keverjük össze, majd kenjük meg vele a kenyérszeleteket.
A fűszeres olajjal megkent kenyereket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, kb. 10-15 perc alatt süssük aranybarnára (a fél szemünk mindig legyen a sütőn, már a 8. percben érdemes ellenőrizni, mennyire pirult meg a kenyér).
Amíg pirul a kenyér, a brokkolit szedjük rózsáira, mossuk meg, majd forrásban lévő vízben főzzük 8 percig.
Hevítsünk kevés olajat, majd dobjuk rá a maradék fokhagymát finomra vágva, majd 2 perc után forgassuk hozzá a brokkolit.
Közben a tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzővízből 2 merőkanállal tegyünk félre, adjuk a brokkolihoz.
A kihűlt kenyérszeleteket daráljuk finomra.
A tésztát és a brokkolit forgassuk egybe, még melegen kínáljuk a fűszeres morzsával megszórva.
Fotó: Getty Images