Fenséges köret spárgával és krumplival: serpenyőben készülnek a zsenge zöldségek
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Gyorsan elillan a spárga szezonja, használjuk fel minél változatosabban, amíg még kapni lehet, érdemes más zöldségekkel párba állítani.
A kellemes zamatú spárga az egyik legértékesebb zöldség, ízletes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, igen sokrétűen tudjuk felhasználni a konyhában, jól viseli a fűszereket, mártásokat, illetve érdemes párba állítani másfajta zöldségekkel is.
A burgonyát mindenki szereti, különösen az újat, hiszen hamarabb elkészül és minden krumplis ételnek új értelmet ad. Érdemes az újburgonyát serpenyőben pirítani, mellé pedig zsenge spárgát pakolni. A köret kaphat egyszerű só-bors ízesítést, ha azonban egy picit karakteresebbé szeretnénk tenni, használjunk cayenne-borsot vagy balzsamecetet.
Az így készült köret nagyon jól variálható, például tejszínnel is egybeforralhatjuk, illetve friss zöldfűszerrel gazdagítva nyárias, könnyed, nagyon krémes ételt tálalhatunk. Én a legegyszerűbb változatát szeretem, amiben csak egy leheletnyi cayenne van, de engedjük szabadjára a fantáziánkat, dobjuk fel egy kis plusszal a köretet.
Burgonyás köret spárgával
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dekagramm új- vagy parázsburgonya
- 1 csokor spárga
- ízlés szerint frissen őrölt só és bors
- 1 csipet cayenne-bors
- kevés olaj vagy vaj
- 2 marék kapribogyó
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a félbevágott burgonyát kevés olajon vagy vajon pirosra sütjük, majd a kapribogyót és a darabolt vagy egészben hagyott spárgát is hozzádobjuk, sóval, borssal, cayenne-borssal egybeforgatjuk, addig sütjük, míg a spárga megpuhul.
Fotó: Getty Images