![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fenséges köret spárgával és krumplival: serpenyőben készülnek a zsenge zöldségek
![spárgásburgonyacover](https://kep.index.hu/1/0/3348/33483/334835/33483518_2565102_9bc7660fdbc1502a5ba4aac6223e33ed_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Gyorsan elillan a spárga szezonja, használjuk fel minél változatosabban, amíg még kapni lehet, érdemes más zöldségekkel párba állítani.
A kellemes zamatú spárga az egyik legértékesebb zöldség, ízletes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, igen sokrétűen tudjuk felhasználni a konyhában, jól viseli a fűszereket, mártásokat, illetve érdemes párba állítani másfajta zöldségekkel is.
A burgonyát mindenki szereti, különösen az újat, hiszen hamarabb elkészül és minden krumplis ételnek új értelmet ad. Érdemes az újburgonyát serpenyőben pirítani, mellé pedig zsenge spárgát pakolni. A köret kaphat egyszerű só-bors ízesítést, ha azonban egy picit karakteresebbé szeretnénk tenni, használjunk cayenne-borsot vagy balzsamecetet.
Az így készült köret nagyon jól variálható, például tejszínnel is egybeforralhatjuk, illetve friss zöldfűszerrel gazdagítva nyárias, könnyed, nagyon krémes ételt tálalhatunk. Én a legegyszerűbb változatát szeretem, amiben csak egy leheletnyi cayenne van, de engedjük szabadjára a fantáziánkat, dobjuk fel egy kis plusszal a köretet.
Burgonyás köret spárgával
![spárgásburgonyact](https://kep.index.hu/1/0/3348/33483/334834/33483424_55bca7e6bffacef919b4d04b55be069c_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dekagramm új- vagy parázsburgonya
- 1 csokor spárga
- ízlés szerint frissen őrölt só és bors
- 1 csipet cayenne-bors
- kevés olaj vagy vaj
- 2 marék kapribogyó
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a félbevágott burgonyát kevés olajon vagy vajon pirosra sütjük, majd a kapribogyót és a darabolt vagy egészben hagyott spárgát is hozzádobjuk, sóval, borssal, cayenne-borssal egybeforgatjuk, addig sütjük, míg a spárga megpuhul.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!