Fenséges köret spárgával és krumplival: serpenyőben készülnek a zsenge zöldségek

spárgásburgonyacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyorsan elillan a spárga szezonja, használjuk fel minél változatosabban, amíg még kapni lehet, érdemes más zöldségekkel párba állítani.

A kellemes zamatú spárga az egyik legértékesebb zöldség, ízletes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, igen sokrétűen tudjuk felhasználni a konyhában, jól viseli a fűszereket, mártásokat, illetve érdemes párba állítani másfajta zöldségekkel is.

A burgonyát mindenki szereti, különösen az újat, hiszen hamarabb elkészül és minden krumplis ételnek új értelmet ad. Érdemes az újburgonyát serpenyőben pirítani, mellé pedig zsenge spárgát pakolni. A köret kaphat egyszerű só-bors ízesítést, ha azonban egy picit karakteresebbé szeretnénk tenni, használjunk cayenne-borsot vagy balzsamecetet.

Az így készült köret nagyon jól variálható, például tejszínnel is egybeforralhatjuk, illetve friss zöldfűszerrel gazdagítva nyárias, könnyed, nagyon krémes ételt tálalhatunk. Én a legegyszerűbb változatát szeretem, amiben csak egy leheletnyi cayenne van, de engedjük szabadjára a fantáziánkat, dobjuk fel egy kis plusszal a köretet.

Burgonyás köret spárgával

spárgásburgonyact

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dekagramm új- vagy parázsburgonya
  • 1 csokor spárga
  • ízlés szerint frissen őrölt só és bors
  • 1 csipet cayenne-bors
  • kevés olaj vagy vaj
  • 2 marék kapribogyó
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a félbevágott burgonyát kevés olajon vagy vajon pirosra sütjük, majd a kapribogyót és a darabolt vagy egészben hagyott spárgát is hozzádobjuk, sóval, borssal, cayenne-borssal egybeforgatjuk, addig sütjük, míg a spárga megpuhul.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük