Búzadarasüti banánnal dúsítva: puha, omlós és isteni finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Újragondolt banánkenyér: ezt is mondhatnánk erre az isteni, puha grízes sütire, amely kenyérformában készül.
Egy bögre tej, kakaó vagy kávé mellé, de önmagában is isteni ez a búzadarasüti, a banántól édes és szaftos, a vajtól puha, a búzadarától pedig egészen különleges textúrája lesz. Érdemes vaníliával ízesíteni, de nyugodtan keverhetsz bele apróra tört csokit is, fűszerek közül pedig a fahéj is jól áll neki.
Ízre hasonló lesz a banánkenyérhez, azonban az állaga eltérő, a gríznek köszönhetően harapni valóbb, miközben nagyon omlós. Ha szereted a búzadarasütiket, garantáltan ez lesz az új kedvenced, ha pedig még nem is kóstoltál grízzel készült kevert tésztát, mindenképp próbáld ki.
Én kenyérsütőformában készítettem a süteményt, de kisebb méretű tepsiben is sütheted, akkor valószínűleg kevesebb idő is elég lesz neki. Mivel nincs benne tojás, könnyedén készülhet vegán verzióban, tej helyett használj növényi italt, a vajat pedig cseréld margarinra.
Búzadarasüti banánnal
Hozzávalók 12 szelethez
- 240 gramm búzadara
- 6 csapott ek liszt
- 1.5 tk sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 80 gramm vaj
- 150 gramm cukor
- 3 darab banán
- 190 milliliter tej
- 1.5 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a búzadarát, a lisztet, a sütőport és a sót.
A banánt pucoljuk meg, egy villával pépesítsük.
A vajat olvasszuk meg, keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a banánt és a tejet is, keverjük össze. Keverjük bele a vaníliakivonatot is.
Adjuk a banános keveréket a száraz hozzávalókhoz, keverjük csomómentesre a masszát. Hagyjuk állni 20 percig.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 11x25 centis kenyérsütőformát.
Önstük a tésztát az előkészített formába, süssük 40-45 percig. Érdemes ránézni 35 perc után, tűpróbával ellenőrizzük.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors