Fahéjas banánkenyér rengeteg csokicsipsszel: nem elég belőle egy adag

csokicsipszes banánkenyér cover

A banánkenyér-szerelem az ősz beköszöntével lángolt fel újra, amikor vágyjuk a laktató, mégis könnyedebb ízeket. A csokitól meg csak boldogabbak leszünk.

A kávé mellé igenis szükség van valami harapnivalóra. Nem kell túlzásba vinni, sokszor elég egy kis keksz, de mindenképp kell, hogy legyen valami finomság az erre rendszeresített dobozban.

Ha viszont sütök, akkor már érdemes olyat készíteni, ami sokáig eláll, a gyerekek is szeretik és meg tudom kínálni a váratlan vendégeket is. Ez pedig a megunhatatlan banánkenyér. A banán egy igazi jolly joker, egyrészt gyakorlatilag az év bármelyik szakában tudunk venni, másrészt laktató, egészséges, vitamindús gyümölcs.

Változatok

A banán elég édes ahhoz, hogy ne kelljen rengeteg cukrot adni a tésztához, így máris egészségesebb lesz. A csoki pedig - főleg így ősszel - nem csak hangulatjavító, de szebbé is teszi a süteményünket. Azzal is játszhatunk, hogy a sima lisztet teljes kiőrlésűre vagy tönkölyre cseréljük, ettől csak a tészta színe változik meg, az íze nem. A cukor mennyiségét is csökkenthetjük a banán édességének függvényében, vagy édesítőre - például eritritre - cserélhetjük. 

Banánkenyér csokikcsipsszel

csokicsipszes banánkenyér kicsi

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 250 gramm liszt
  • 3 darab banán (érett)
  • 110 gramm vaj
  • 1 evőkanál tej
  • 100 gramm csokicsipsz
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • 200 gramm cukor
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. 

 

Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport. Egy másik tálban nyomkodjuk össze a banánt, tegyük hozzá a fahéjat és a tejet. Egy harmadik tálban keverjük habosra a vajat és a cukrot. Tegyük hozzá a tojásokat, közben alaposan keverjük össze. Keverjük hozzá a banánt a vajas keverékhez úgy, hogy homogén legyen, majd vegyítsük össze a száraz hozzávalókkal, és adjuk hozzá a csokicsipszet is. A tésztát öntsük egy kivajazott sütőformába. Az őzgeric a legalkalmasabb.

 

Tűpróbáig süssük. Akkor vegyük ki a formából, ha már teljesen kihűlt. 

 

 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük