
4 hozzávalós caprese tésztasaláta – Az eredeti olasz recept laktatóbb változata

Cikkek


A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ropogós

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd

Mutatós, málnás morzsasüti: zabpehelytől roppanós a tészta
Igazi könnyed, nyári étel a caprese saláta, amely forró napokon lehet a legjobb választás.
A tésztasaláta sok zöldséggel készítve az igazi, igyekezz mindig szezonális hozzávalókkal feldobni ezt a könnyed fogást. Nyáron egyébként is érdemes minél kevésbé zsíros, nehéz, megterhelő fogásokat készíteni, ajánlott sok zöldséget, gyümölcsöt enni és feltöltekezni az őszi, téli időszakra. A zöldségek mellé fehérjében gazdag alapanyagot is egyél, a sajt kitűnő választás.
A caprese saláta nagyon egyszerűen összeállítható, de vacsorára is tökéletes, könnyed fogás. Ha mégis éhesebb vagy, akkor teljes kiőrlésű tésztával szénhidrátban gazdagabb ételt kapsz, de még ez sem fogja megterhelni a gyomrodat.
Caprese tésztasaláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm penne (teljes kiőrlésű)
- 10 darab koktélparadicsom
- 250 gramm mozzarellagolyó
- ízlés szerint bazsalikomlevél
- 1 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük al dente-re az utasítás szerint, majd szűrjük le, hagyjuk kihűlni. Ha hideg, keverjük hozzá a koktélparadicsomot és a mozzarellagolyókat. Csurgassunk rá balzsamecetet, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, tegyünk rá bazsalikomleveleket.
Fotó: Getty Images