
4 hozzávalós caprese tésztasaláta – Az eredeti olasz recept laktatóbb változata

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Aromás fűszerolajok házilag: öröm velük a főzés

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába
Igazi könnyed, nyári étel a caprese saláta, amely forró napokon lehet a legjobb választás.
A tésztasaláta sok zöldséggel készítve az igazi, igyekezz mindig szezonális hozzávalókkal feldobni ezt a könnyed fogást. Nyáron egyébként is érdemes minél kevésbé zsíros, nehéz, megterhelő fogásokat készíteni, ajánlott sok zöldséget, gyümölcsöt enni és feltöltekezni az őszi, téli időszakra. A zöldségek mellé fehérjében gazdag alapanyagot is egyél, a sajt kitűnő választás.
A caprese saláta nagyon egyszerűen összeállítható, de vacsorára is tökéletes, könnyed fogás. Ha mégis éhesebb vagy, akkor teljes kiőrlésű tésztával szénhidrátban gazdagabb ételt kapsz, de még ez sem fogja megterhelni a gyomrodat.
Caprese tésztasaláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm penne (teljes kiőrlésű)
- 10 darab koktélparadicsom
- 250 gramm mozzarellagolyó
- ízlés szerint bazsalikomlevél
- 1 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük al dente-re az utasítás szerint, majd szűrjük le, hagyjuk kihűlni. Ha hideg, keverjük hozzá a koktélparadicsomot és a mozzarellagolyókat. Csurgassunk rá balzsamecetet, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, tegyünk rá bazsalikomleveleket.
Fotó: Getty Images