Az eredeti olasz caprese saláta receptje: villámgyors és egészséges

caprisalicover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sokszor a legegyszerűbb ételek a legjobbak, ilyen az olaszok klasszikus caprese salátája is, melyben a lédús paradicsom, mozzarella és bazsalikom alkot tökéletes kombinációt.

A caprese ízében és színeiben is Olaszországot idézi. A Capri szigetéről elterjedt saláta különböző változatokban hódít, a leggyakrabban olívaolajjal locsolják meg, én azonban azok közé tartozom, akik a balzsamecetet sem sajnálják tőle.

Sokan házi készítésű öntetet használnak, ami nagyon egyszerűen összedobható. Csupán annyi a dolgunk, hogy a kiváló minőségű balzsamecetet felforraljuk, teszünk bele 1 teáskanálnyi cukrot vagy mézet, majd alacsony lángon addig főzzük, míg elkezd sűrűsödni. Ez a gazdag aromájú balzsamos máz remekül illik a paradicsomhoz.

A tálaláson is újíthatunk, ha sikerül szép nagy paradicsomokat beszereznem, a hasselback módszert alkalmazom, szépen bevagdosom a paradicsomot, a zsebeibe mozzarellát és bazsalikomleveleket teszek, a végén pedig olívaolajjal és balzsamecettel meglocsolom.

Caprese saláta

caprisalict

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab paradicsom
  • 200 gramm mozzarella
  • 1 csokor bazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott paradicsomot és mozzarellát körülbelül 3 milliméter vastagságúra szeleteljük. A szeleteket tetszőleges alakzatban, váltakozva a tányérra rakosgatjuk, sóval, borssal ízesítjük, friss bazsalikomlevelekkel gazdagon díszítjük. Olívaolajjal és balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.

Elkészíthetitek a salátát a fent említett hasselback technikával is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük