20 perces Cézár-saláta tésztával dúsítva: a nagy kedvenc laktató formában készítve
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Krémes Cézár-öntet koronázza meg a salátát, az ízbomba dresszing nem csak a tésztát, a húst is feldobja.
Ha szereted a Cézár-salátát, de nem érzed elég tartalmasnak, keverj hozzá tésztát, ezzel a plusz hozzávalóval máris laktató lesz. Bár az eredeti változatban nincsen hús és az öntet sem majonézzel készül, most egy kicsit megengedőbbek voltunk, csirkemellel és krémes szósszal dúsítottuk a tésztás verziót.
Csirkéből maradékot is használhatsz, ha nem fogyott el a főtt vagy sült hús, bátran tépkedd bele. Majonézből házit érdemes választani, itt találsz egy szuper receptet, a kruton elkészítését pedig itt írtuk le.
Ha még tartalmasabban kínálnád a salátát, főtt tojást, de akár paradicsomot is keverhetsz bele, igaz, akkor már egyre távolabb kerül a klasszikus recepttől.
Cézár-tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
Tésztasaláta:
- 250 gramm tészta
- 1 darab római saláta
- 1 darab csirkemellfillé
- ízlés szerint kruton
- tálaláshoz parmezán
Dresszing:
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál citromlé
- 170 gramm majonéz (házi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szardellapaszta
- 30 gramm parmezán
- 2 teáskanál Worchestershire-szósz
Elkészítés:
Készítsük elő a csirkemellet: vágjuk kockákra vagy csíkokra, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajon, forró serpenyőben hirtelen süssük meg pár perc alatt. Mikor kifehéredett a hús, itt-ott picit lebarnult, készen van, tegyük félre.
Közben a tésztát főzzük al dente-re enyhén sós, lobogó vízben. Szűrjük le, öblítsük át, tegyük félre.
Egy kis tálban keverjük össze a dresszing hozzávalóit: a fokhagymát és a parmezánt reszelve keverjük bele.
A római salátát mossuk meg, szedjük leveleire, vágjuk csíkokra, majd adjuk a tésztához a csirkemellel együtt. Keverjük bele a krutont is.
Tálalásnál öntsük nyakon a tésztát a dresszinggel, forgassuk vele egybe, majd ehetjük is.
Fotó: Getty Images