Stefánia-vagdalt pont úgy, ahogy a nagyi is készítette - A töltött fasírt hidegen is isteni
A Stefánia-vagdalt igazi retró étel, főleg a 80-as években volt népszerű, minden jeles napon biztos helye volt az ünnepi asztalon.
A fasírtot sokan szeretik, ami nem is csoda, hisz frissen sütve, melegen és hidegen is finom. A fasírt bármilyen alkalomra tökéletes választás, mindenféle körettel finom, és még szendvicsalapanyag is lehet.
A fasírt akkor igazán finom, ha a fűszerek nincsenek belőle kisajnálva, és dinsztelt hagyma is kerül bele - így szaftosabb lesz. Most mégis kimarad a dinsztelt hagyma, helyette apróra vágott paprika teszi izgalmassá. Ez egy pikáns fasírt, köszönhetően a fokhagymának és a chilipaprikának.
A darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, sót, borsot, finomra aprított paprikákat (chili, kaliforniai vagy kápia) és petrezselymet a tojással együtt.
A bekevert fasírtot fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe 30 percre. Ezután formázzunk a masszából tetszés szerint golyókat. A fasírtlabdákat forgassuk meg zsemlemorzsában, és bő, forró olajban, mindkét oldalán süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu