
A forró és csípős csokoládé a legjobb dolog, ha átfáztál

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele
Ropogós

Aranybarnára sült, parmezános csirkeszárny: kezdők is elkészíthetik

Így még nem kóstoltad a tofut, pedig érdemes: citrombors ízesíti

Így készül az eredeti Ezer sziget öntet: bevált receptet mutatunk

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink

Epres gombóc krumplis tésztából: ezekkel az arányokkal jól sikerül
A forró csokoládé nem egy szimpla kakaó, hanem a legkomolyabb kényeztető eljárás: pláne, ha kicsit csíp is.
Aki látta a Csokoládé című filmet, az emlékszik arra az érzésre is, hogy legszívesebben táblaszám olvasztotta, kente és ette volna a különböző csokoládékat közben és utána is. De a filmben a legcsodálatosabb az, ahogy a forró csokoládét készíti Juliette Binoche, amiről a film végére az is kiderül, hogy a vándorzenész, Johnny Depp kedvence.
Nem igazán ital, inkább teljes étkezést betöltő desszert ez, hiszen kerül bele adagonként fél tábla csokoládé. Ez az ital keserű, nem édes, a legmagasabb kakaótartalmú étcsokiból készül, és attól igazán különleges, hogy más fűszerek mellett egy kevés chili is kerül bele. Nem, nem lesz tőle ihatatlanül csípős vagy bizarr, csak ad egy olyan csavart az egésznek, amitől sokkal csokoládésabb lesz.
Chilis forró csokoládé

Hozzávalók 1 személyre
- 50 gramm étcsokoládé (70-80 %-os)
- 1.5 deciliter tej
- fahéj
- ízlés szerint friss chili vagy chilipor
- 0.25 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A tejet a fűszerekkel felforraljuk, és belekeverjük a lereszelt vagy nagyon apróra felvágott csokoládét. Elkeverjük, és tíz percig állni hagyjuk. Felvert tejszínhabbal vagy magában szürcsölgetjük el.
Fotók: Ács Bori/Sóbors