A forró és csípős csokoládé a legjobb dolog, ha átfáztál
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
A forró csokoládé nem egy szimpla kakaó, hanem a legkomolyabb kényeztető eljárás: pláne, ha kicsit csíp is.
Aki látta a Csokoládé című filmet, az emlékszik arra az érzésre is, hogy legszívesebben táblaszám olvasztotta, kente és ette volna a különböző csokoládékat közben és utána is. De a filmben a legcsodálatosabb az, ahogy a forró csokoládét készíti Juliette Binoche, amiről a film végére az is kiderül, hogy a vándorzenész, Johnny Depp kedvence.
Nem igazán ital, inkább teljes étkezést betöltő desszert ez, hiszen kerül bele adagonként fél tábla csokoládé. Ez az ital keserű, nem édes, a legmagasabb kakaótartalmú étcsokiból készül, és attól igazán különleges, hogy más fűszerek mellett egy kevés chili is kerül bele. Nem, nem lesz tőle ihatatlanül csípős vagy bizarr, csak ad egy olyan csavart az egésznek, amitől sokkal csokoládésabb lesz.
Chilis forró csokoládé
Hozzávalók 1 személyre
- 50 gramm étcsokoládé (70-80 %-os)
- 1.5 deciliter tej
- fahéj
- ízlés szerint friss chili vagy chilipor
- 0.25 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A tejet a fűszerekkel felforraljuk, és belekeverjük a lereszelt vagy nagyon apróra felvágott csokoládét. Elkeverjük, és tíz percig állni hagyjuk. Felvert tejszínhabbal vagy magában szürcsölgetjük el.
Fotók: Ács Bori/Sóbors