
Krémsajttal és tejföllel dúsított tonhalkrém: chiliszósztól különleges

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Csípősen lesz igazán finom ez a tonhalkrém, amely a sajttól ízletes, a tejföltől krémes, a chilitől pikáns.
Mártogatósnak, de kenyérre kenve is isteni ez a gyorsan és egyszerűen összedobható tonhalkrém, amely egy kevés chilitől lesz különleges. A krém alapját most nem majonéz, hanem krémsajt és tejföl képezi, utóbbi lágyít picit az ízeken.
A chilit az ízlésedtől és az erősségétől függően adagold, én egy viszonylag enyhe, picit édeskés chiliszószt használtam, amelyből 2 kanálnyi is bőven elfért a krémben, de egy erősebb, intenzívebb változatból kevesebb is elég lesz, sőt, akár darált chilipaprikát is keverhetsz bele, azt viszont óvatosan adagold.
Ahhoz, hogy az ízek összeérjenek, tedd egy pár órára a hűtőbe a krémet, úgy lesz igazán finom.
Chilis tonhalkrém

Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 gramm krémsajt
- 120 gramm tejföl
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 140 gramm tonhal
- 2 evőkanál chiliszósz (enyhe)
Elkészítés:
A krémsajtot keverjük krémesre a tejföllel.
Az újhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra, majd adjuk a krémhez a zúzott fokhagymával együtt. Ízesítsük citromlével.
A tonhalat csöpögtessük le, majd keverjük a krémbe, végül chiliszósszal ízesítsük. Ha kevésbé csípős a szósz, nagyjából 2 evőkanálnyi mehet bele, ha erősebb, esetleg darált chilipaprika van otthon, abból jóval kevesebb is elég lesz.
Keverjük alaposan össze, fedjük le, tegyük a hűtőbe, majd behűtve kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors