Szaftos, vajas tonhalkrém - Főtt tojással és snidlinggel lesz tökéletes

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A tonhalkrém egy borzasztóan egyszerű recept, de nem mindegy, mit teszünk bele. A tonhal tejföllel kikeverve is nagyon finom, de azért lehet ezt még hova fokozni. 

Sokan nem szeretik a tonhalat, de az a tapasztalatom, hogy még akik ódzkodnak is ettől a halfajtától vagy magától a konzervtől, azoknak is ízleni szokott ez a szendvicskrém. A tejföl és a majonéz lágyítja a tonhal erős ízét, a vaj habosítja a krémet, a tojás és a snidling pedig egy egészen új, friss ízkombinációt hoz létre.

Változatok a krémre

Csak annyi ideig kell használni a gáztűzhelyet, amíg megfőzzük a tojásokat. Vágjuk őket apró kockákra, de a sárgáját villával is össze lehet törni vagy akár lereszelni. Mivel most snidling volt otthon, azt tettem a krémbe, de legtöbbször lilahagymával készítem - az még egy plusz ropogós textúrát ad hozzá. A tonhalhoz minden jól illik: mehet bele kapribogyó, olívabogyó, zöldfűszerek - a petrezselyem a tojáshoz és a tonhalhoz is zseniális.

Fontos, hogy növényi olajban vagy saját levében eltett halat vegyünk, ne ízesítettet, és a levét jól csöpögtessük le róla. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk a krémet, nagyon jó melegszendvicset lehet belőle készíteni: kenjünk meg vele egy szelet kenyeret, szórjunk rá reszelt sajtot, tegyünk rá egy másik szeletet, majd mehet a sütőbe 5-10 percre.

Szaftos, vajas tonhalkrém

tonhalkrémrecept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 140 gramm tonhal (konzerv)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1.5 evőkanál majonéz
  • 0.5 evőkanál mustár
  • 50 gramm vaj
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál snidling (apróra vágva)
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Kezdjük a tojással: tegyünk fel neki vizet, majd forrástól számított 10 percig főzzük.

Közben a tonhalkonzervről csöpögtessük le az olajat. Tegyük egy tálba, villával törjük össze.

Tegyük rá a majonézt, mustárt és a tejfölt, keverjük jól össze. Adjuk hozzá a puha vajat is, jól dolgozzuk össze.

A mustár és a majonéz is sóz, de még ízlés szerint mehet bele só és frissen őrölt bors. Körülbelül egy maroknyi snidlinget vágjunk apróra, adjuk hozzá a krémhez.

A keményre főtt tojásokat vágjuk kis kockára vagy reszeljük le, mehet bele a tonhalas masszába. Keverjük jól el a hozzávalókat, tegyük a hűtőbe a krémet 1-2 órára. Hidegen, snidlinggel megszórva tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük