![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Szaftos, vajas tonhalkrém - Főtt tojással és snidlinggel lesz tökéletes
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A tonhalkrém egy borzasztóan egyszerű recept, de nem mindegy, mit teszünk bele. A tonhal tejföllel kikeverve is nagyon finom, de azért lehet ezt még hova fokozni.
Sokan nem szeretik a tonhalat, de az a tapasztalatom, hogy még akik ódzkodnak is ettől a halfajtától vagy magától a konzervtől, azoknak is ízleni szokott ez a szendvicskrém. A tejföl és a majonéz lágyítja a tonhal erős ízét, a vaj habosítja a krémet, a tojás és a snidling pedig egy egészen új, friss ízkombinációt hoz létre.
Változatok a krémre
Csak annyi ideig kell használni a gáztűzhelyet, amíg megfőzzük a tojásokat. Vágjuk őket apró kockákra, de a sárgáját villával is össze lehet törni vagy akár lereszelni. Mivel most snidling volt otthon, azt tettem a krémbe, de legtöbbször lilahagymával készítem - az még egy plusz ropogós textúrát ad hozzá. A tonhalhoz minden jól illik: mehet bele kapribogyó, olívabogyó, zöldfűszerek - a petrezselyem a tojáshoz és a tonhalhoz is zseniális.
Fontos, hogy növényi olajban vagy saját levében eltett halat vegyünk, ne ízesítettet, és a levét jól csöpögtessük le róla. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk a krémet, nagyon jó melegszendvicset lehet belőle készíteni: kenjünk meg vele egy szelet kenyeret, szórjunk rá reszelt sajtot, tegyünk rá egy másik szeletet, majd mehet a sütőbe 5-10 percre.
Szaftos, vajas tonhalkrém
![tonhalkrémrecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29102/291026/29102649_63e6f6621e96b7790f79f5cc6bd2e909_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 140 gramm tonhal (konzerv)
- 2 evőkanál tejföl
- 1.5 evőkanál majonéz
- 0.5 evőkanál mustár
- 50 gramm vaj
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál snidling (apróra vágva)
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Közben a tonhalkonzervről csöpögtessük le az olajat. Tegyük egy tálba, villával törjük össze.
Tegyük rá a majonézt, mustárt és a tejfölt, keverjük jól össze. Adjuk hozzá a puha vajat is, jól dolgozzuk össze.
A mustár és a majonéz is sóz, de még ízlés szerint mehet bele só és frissen őrölt bors. Körülbelül egy maroknyi snidlinget vágjunk apróra, adjuk hozzá a krémhez.
A keményre főtt tojásokat vágjuk kis kockára vagy reszeljük le, mehet bele a tonhalas masszába. Keverjük jól el a hozzávalókat, tegyük a hűtőbe a krémet 1-2 órára. Hidegen, snidlinggel megszórva tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!