Sült sajtos szendvics hús nélkül, ahogy a görögök készítik - Tzatzikivel a legjobb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nagyon szeretjük, amikor egy szendvics felér egy komplett ebéddel, annyira finom és laktató - ráadásul hús nélkül.
Néha egy tartalmas melegszendvics - amiben van zöldség, fehérje és minden jó - felér egy laktató, teljes értékű fogással. Amikor rohanunk valahová, sokkal praktikusabb megoldás, mégsem kell kompromisszumot kötnünk, mert van annyira élvezetes, mint bármilyen főtt étel.
A halloumi az egyik legcsodálatosabb sütni való sajt, gazdag ízű és nem gumis az állaga, kényelmesen süthető, grillezhető és nagyon jó húshelyettesítő, ha szendvicsről van szó. A krémes tzatziki szuperül egészíti ki.
Ciprusi halloumi szendvics
Hozzávalók 4 darabhoz
A szendvicshez
- 500 gramm halloumi sajt
- 4 darab ciabatta
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
- 1 mokkáskanál oregánó
A tzatzikihez
- 1 darab kígyóuborka
- ízlés szerint só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál görög joghurt
Az összeállításhoz
- 2 darab paradicsom
- 2 marék madársaláta
Elkészítés:
A tzatzikihez lereszeljük az uborkát, megsózzuk, várunk egy kicsit vele, majd kinyomkodjuk. Finoman még sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olajat, a zúzott fokhagymát, a görög joghurtot és összekeverjük.
Forró serpenyőben egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk a kettévágott ciabattákat. A halloumi sajtot felszeleteljük, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, a bucik után mehet a serpenyőbe, és mindkét oldalát pirosra sütjük. A pirított ciabattákra rakjuk a madársalátát, rá a megsütött sajtot, tzatzikit, majd szeletelt paradicsomot és végül a ciabatták tetejét.
Ha hasonló típusú görög receptekre vágysz, kattints erre!
Fotók: Street Kitchen