Ropogósra sült csirkeszárnyak citromborsos olívaolajba forgatva – Gyors megoldás hétköznapokra
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A szárny az egyik legfinomabb része a csirkének, érdemes minél változatosabb pácokkal elkészíteni.
A csirkeszárny akkor a legjobb, ha a ropogós és ízesre pácolt külső mögött isteni omlós hús rejtőzik. Csirkeszárnyból rengeteget meg lehet enni, mivel hús nem sok van rajta, észre sem veszed és már halmokban áll előtted a leszopogatott csont.
Legtöbbször előételnek eszik, nagyon jó kis snack baráti összejövetelek alkalmával, de ha nem szeretnél sokat költeni egy étkezésre, akkor krumplival, sütőben sütve kihozhatsz belőle egy komplett ebédet vagy vacsorát körettel együtt. A csirkeszárnyat tényleg bármibe bepácolhatod, akár ebbe az egyszerű fokhagymásba is és máris tökéletes lesz.
Nagyon finom, mikor a kicsit pikáns találkozik a frissítő ízzel, ilyen a citromborsos máz is. A citromborsnak, a nevéből adódóan, az összetevői a citromhéj és a fekete bors. A keveréket nagyon könnyen előállíthatod otthon is. Néhány órát kell hagynod száradni, utána használhatod is. Ez a fűszer nemcsak csirkéhez, hanem halakhoz is szuperül illik. A szárnyat is finommá teszi, nem is kell hozzá más fűszer.
Citromborsos csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1.5 kilogramm csirkeszárny
- 1 evőkanál bors
- 2 darab citrom héja
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 2 evőkanál só
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össsze a sót, a borsot, a citrom héját, a fokhagymaport és az olívaolajat. A csirkeszárnyakat tegyük egy nagy tálba, kenjük meg az olajos keverékkel, jól masszírozzuk bele, hogy mindenhova jusson.
Egy tepsire tegyünk sütőpapírt, fektessük rá a szárnyakat úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Takarjuk le folpackkal, majd tegyük a hűtőbe pihenni néhány órára.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Süssük a csirkeszárnyakat 30 percig ezen a hőfokon. Utána vegyük fel a hőmérsékletet 230 fokra, majd időnként megforgatva süssük a szárnyakat további 15 percig, hogy jól megpiruljanak. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images