Álomfinom citromos brownie: édes mázzal megkoronázva az igazi

citromosbrownie
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az amerikaiak kedvenc kevert sütije nem csak csokisan finom, fehér tésztával és a citrom fanyarságával is csodás.

A brownie trükkös kevert sütemény, akkor jó, ha nincs túlsütve, belül lágy, ragacsos a tésztája. A brownie sokféle ízben készülhet, lehet sötét vagy fehér. Érdemes az íz mellett a textúrával is játszani, a csokis tésztában durvára darabolt dió roppanhat, a fehér változatba piros gyümölcsöt csempéssz.

A kevert jellegű finomság tetejére krémet is simíthatsz, kedvedre döntsd el, hogy édesebb vagy savanykásabb mázzal dolgoznál. Mivel ez egy enyhén citromos változat, csak 2 darab citrom kell a masszába, ha szeretnéd intenzívebben érezni a gyümölcs fanyarságát, akkor növeld a mennyiségét. A finomság fehér mázzal borítva teljes értékű, nemcsak a látvány miatt, hanem mert ízben is pluszt ad a sütihez. Itt is szabad kezet kapsz, lehet a máz is citromos, de nélküle is készülhet, úgy picit édesebb lesz.

Citromos brownie fehér mázzal

cbct

Hozzávalók 6 személyre

Brownie:

  • 225 g vaj
  • 1 darab citrom
  • 250 g barna cukor
  • 2 darab tojás
  • 1 darab tojássárgája
  • 280 g finomliszt
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál sütőpor

Fehér máz:

  • 1 bögre porcukor
  • 2 evőkanál citromlé vagy víz
Recept idők

Elkészítés:

Az olvasztott vajat tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a citrom reszelt héját és facsart levét, cukrot, tojást (egyenként), tojássárgáját, keverjük alaposan össze az alapanyagokat.

A lisztet szitáljuk egy másik keverőtálba, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, sütőport, majd forgassuk egybe, utána a száraz alapanyagokat a nedvessel dolgozzuk össze.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe (közepes méretű). 180 fokosra előmelegített sütőben süssük 25-30 perc alatt aranybarnára.

Máz:

A porcukrot a választott folyadékkal (víz vagy citromlé) keverjük ki, majd a kihűlt tésztára kenjük rá.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük