Citromos-csirkés tészta ress kelkáposztával: villámgyors téli vacsora
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Picit savanykás, picit csípős, de a különlegessége mellett mégis nagyon egyszerű. A hozzávalók tökéletesen harmonizálnak egymással.
Bármi, ami tészta, az jöhet, de néha azért nem árt variálni a feltéteket és az ízeket. Régen leragadtam a bolognai, carbonara párosánál, de mára - szerencsére - már sokkal nyitottabban állok az új ízekhez és alapanyagokhoz. A citrom, a fokhagyma, a kelkáposzta és a csirkemell kombinációja például annyira tökéletes, hogy se paradicsomlevet, se tejszínt, se tojást, semmilyen szószt nem igényel a tészta.
A legszebb az egészben az - mint általában a tésztaételeknél -, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen készül, hétköznap este is összedobhatjuk, és másnapi ebédnek is ugyanolyan finom lesz, mint aznap esti vacsorának.
Citromos-csirkés tészta
Hozzávalók 5 adaghoz
- 500 gramm fussili
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 gramm csirkemellfilé
- 200 gramm kelkáposzta
- 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 1 teáskanál chilipehely
- 2 evőkanál citromlé
- ízlés szerint só, bors
- 40 gramm parmezán
Elkészítés:
A kelkáposztát mossuk meg, vágjuk csíkokra, majd picit sózzuk meg és tegyük félre.
A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dente-re. A tészta főzővizéből tegyünk félre fél bögrényit.
A csirkemellfilét tisztítsuk meg, majd vágjuk kockákra. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat egy kis olívaolaj társaságában, majd adjuk hozzá a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, addig pirítsuk, míg teljesen ki nem fehéredik, akkor jó, ha már picit pirult.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, keverjük át. A kelkáposztából nyomkodjuk ki a nedvességet, majd adjuk a húshoz, pár percig kevergessük, míg össze nem esik, de azért még nem teljesen puha.
Adjuk a leszűrt tésztát is az ételhez a citromlével, a fűszerekkel és a főzővízzel együtt. Keverjünk mindent alaposan össze.
Vegyük le a tűzről, szórjuk rá a reszelt parmezánt, azzal is keverjük össze. Tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images