Egyszerű citromos kókuszkenyér - Illatos és nagyon puha

kókuszkenyér

A kókusz egy ideje nagy kedvenc lett otthon, miután a lányom rájött, hogy a csokis ételekhez remekül passzol az íze.

Amikor hűvösebbre fordul az idő, előkerülnek a teák és - legalábbis nálunk - a tea mellé majszolható sütik, kekszek. Nekem fontos, hogy az italom mellé ehessek is valamit, de nem mindegy mit, más ízeket kívánok a kávé és mást a tea mellé.

Amikor még nem sütöttem, kétféle nápolyit tartottam otthon, kakaósat és citromosat. A citromos, fanyar sütiket azóta is kedvelem, de szeretem őket különlegessé tenni. Ebben a kókuszkenyérben a kókusz édessége keveredik a citrom savanyúságával, tökéletes az ízharmónia.

Citromos kókuszkenyér

kókuszkenyér kicsi

Hozzávalók 1 darabhoz:

  • 110 gramm vaj (olvasztott)
  • 200 milliliter tejföl
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál citromlé
  • 170 gramm liszt
  • 100 gramm cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 170 gramm kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy edényben jól keverjük össze az olvasztott vajat, a tejfölt, a tojást és a citromlevet. Egy másik edényben a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a kókuszreszeléket és a sót vegyítsük össze, majd a kétféle keveréket keverjük együtt csomómentesre. Egy kenyérsütőformát vajazzunk ki, majd öntsük bele a masszát. Kb. 50-55 percig süssük, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük