![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes, mustáros-citromos pácban sült csirkecomb - Egy kevés mézzel még finomabb
![mustáros citromos csirkecomb cover](https://kep.index.hu/1/0/3841/38411/384112/38411267_2930579_f03859328f3c4f94cdffa397b7ff681a_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Minél gazdagabb a pác, annál finomabb lesz a hús, érdemes kísérletezni az ízekkel.
Az, hogy a csirke melyik részét szereted, tényleg ízlés kérdése, de az biztosan igaz, hogyha szaftosabb, zsírosabb húst ennél, akkor mindenképpen a combjával érdemes próbálkoznod. A rántott csirkecomb isteni étel, akár még kicsit módosíthatsz is a klasszikus recepten. Az a legjobb benne, hogy nyugodtan eheted kézzel, senki sem fog elítélni érte.
Sütve is nagyon finom, ilyenkor érdemes a páccal is játszani. A mustáros, citromos, vagyis kicsit fanyarabb ízek nagyon jól mennek hozzá, ha a mustár dominál benne, akkor érdemes fokhagymát is tenni bele. A sütéssel nem lesz sok dolgod, csak a pácnak kell időt hagyni, hogy kellőképpen beivódjon a húsba. Ebbe a pácba a mustár és a citrom mellé méz is kerül, amelytől nemcsak izgalmasabb lesz az ízvilág, hanem kicsit ropogósabb lesz a hús bőre is.
Citromos-mustáros csirkecomb
![mustáros citromos csirkecomb recept](https://kep.index.hu/1/0/3841/38411/384112/38411279_7ab9867c3326cb9d90d82c8206f29dbb_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 6 darab csirkecomb (felső)
- 1 darab édeskömény
- 3 evőkanál méz
- 1 teáskanál biocitrom héja
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1.5 teáskanál só
- 0.5 fej vöröshagyma
- 3 darab rozmaring (ág)
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Az édesköményt vágjuk össze. A hagymát karikázzuk fel.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a mézet, a citrom héját, a levét, a mustárt, a fokhagymaport és 1 teáskanál sót. Tegyük bele a csirkecombokat, jól rázzuk össze, hogy mindenhol érje a pác, majd fedjük le a dobozt. Tegyük a hűtőbe 4 órára, hogy összeérjenek az ízek. Sütés előtt fél órával vegyük ki a csirkét a hűtőből.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Tegyük egy tepsibe a rozmaringot, az édesköményt és a hagymakarikákat. Locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk rá a maradék sót. Jól forgassuk össze. Tegyük rá a csirkecombokat és csepegtessük rá a szósz felét. Süssük 50 percig úgy, hogy 10 percenként öntsük rá a maradék pácot, amíg az összes el nem fogy.
Vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra és süssük még 10 percet.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!