Napokig puha marad ez a szaftos, citromos sütemény: csak keverni kell
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A kedvenc kávézónkban szerettünk bele ebbe a pihe-puha, illatos citromos süteménybe, szerencsére nem volt nehéz itthon rekonstruálni.
Ezt a csodálatosan puha, citromos illatú süteményt az egyik kedvenc kávézómban, a Cube Coffee-ban lehet kapni, nem tudok ennél finomabbat elképzelni kávéhoz vagy teához. Ráadásul elképesztően egyszerű összedobni, csak mindent össze kell keverni.
A lisztekkel is jól el lehet játszani: az egész készülhet sima lisztből, de lehet variálni kókuszliszttel, darált mandulával vagy akár darált mákkal is. Kezeletlen citrommal dolgozz, ugyanis a héjára is szükséged lesz.
Citromos teakenyér
Hozzávalók 10 szelethez
- 150 gramm liszt
- 50 gramm darált mandula
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 darab tojás
- 100 gramm cukor
- 100 gramm vaj
- 1 darab citrom
- 50 gramm joghurt
- 50 milliliter tej
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat - lisztet, mandulát, sót, szódabikarbónát, sütőport - egy nagy tálban keverjük össze.
Egy külön tálban keverjük ki a tojást a cukorral, adjuk hozzá a puha vajat, keverjük habosra. Adjuk hozzá a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd a joghurtot és a tejet. Végül egy lapáttal vagy spatulával forgassuk bele a száraz keveréket, de ehhez már csak pár mozdulat kell, a kevert tésztákat nem szabad túldolgozni, mert morzsálódni fognak.
Öntsük egy sütőpapírral bélelt kenyérformába a masszát, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. Körülbelül 40 perc alatt fog megsülni, tűpróbával ellenőrizzük, jó-e már.
Fotók: Ács Bori