Napokig puha marad ez a szaftos, citromos sütemény: csak keverni kell

32120611 2463705 2b4ffd2c48b64fcbc3dd5aebdd4bb822 wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kedvenc kávézónkban szerettünk bele ebbe a pihe-puha, illatos citromos süteménybe, szerencsére nem volt nehéz itthon rekonstruálni.

Ezt a csodálatosan puha, citromos illatú süteményt az egyik kedvenc kávézómban, a Cube Coffee-ban lehet kapni, nem tudok ennél finomabbat elképzelni kávéhoz vagy teához. Ráadásul elképesztően egyszerű összedobni, csak mindent össze kell keverni

A lisztekkel is jól el lehet játszani: az egész készülhet sima lisztből, de lehet variálni kókuszliszttel, darált mandulával vagy akár darált mákkal is. Kezeletlen citrommal dolgozz, ugyanis a héjára is szükséged lesz.

Citromos teakenyér

32120621 313cd9792f7d4d24803a1e2616b24954 wm

Hozzávalók 10 szelethez:

  • 150 gramm liszt
  • 50 gramm darált mandula
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm cukor
  • 100 gramm vaj
  • 1 darab citrom
  • 50 gramm joghurt
  • 50 milliliter tej
Recept idők

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat - lisztet, mandulát, sót, szódabikarbónát, sütőport - egy nagy tálban keverjük össze.

Egy külön tálban keverjük ki a tojást a cukorral, adjuk hozzá a puha vajat, keverjük habosra. Adjuk hozzá a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd a joghurtot és a tejet. Végül egy lapáttal vagy spatulával forgassuk bele a száraz keveréket, de ehhez már csak pár mozdulat kell, a kevert tésztákat nem szabad túldolgozni, mert morzsálódni fognak.

Öntsük egy sütőpapírral bélelt kenyérformába a masszát, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. Körülbelül 40 perc alatt fog megsülni, tűpróbával ellenőrizzük, jó-e már.

Fotók: Ács Bori

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük