Krémes citromos tiramisu: tojás nélkül, habtejszínnel készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nagyon könnyű és friss ez a desszert, ráadásul gyerekjáték az összeállítása, csak győzd kivárni, míg összeáll a hűtőben.
Ha szereted a citromos süteményeket, mindenképp készítsd el ezt a tiramisut - igaz, a hagyományos recepttől több ponton is eltér, hiszen se kávé, se kakaó nem kerül bele, mégis isteni finom lesz a végeredmény.
A babapiskótát kávé helyett házi limonádéba kell mártani, de a krémben is megjelenik a citrom friss, fanyar íze. Tojás nem kerül ebbe a változatba, úgyhogy sokáig eláll, nem kell tartani tőle - bár egyébként a klasszikustól sem érdemes.
Ha szeretnéd, citromlikőrrel is megbolondíhatod a tiramisut - a limonádéba keverd bele -, itt találsz egy szuper limoncello-receptet, ha azt is elkészítenéd házilag.
Citromos tiramisu
Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 gramm cukor
- 450 gramm mascarpone
- 500 milliliter habtejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 darab biocitrom
- 400 gramm babapiskóta
- 600 milliliter limonádé
Elkészítés:
A mascarponét keverjük habosra a cukorral robotgép segítségével.
Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt. Forgassuk bele a habot a mascarponés krémbe. Keverjük bele a vaníliakivonatot és a 3 citrom reszelt héját is.
A citromok levéből készítsünk vízzel és cukorral limonádét. Itt találunk hozzá egy alapreceptet. Öntsük a limonádét egy szélesebb tálba.
Készítsünk elő egy 20-25 centi átmérőjű jénait.
A babapiskótákat egyesével mártsuk a limonádéba, pár másodperc alatt megszívják magukat a folyadékkal, majd helyezzük őket szépen sorban a jénai aljába.
Mikor megtelt a jénai alja a babapiskótával, kanalazzuk rá a krém felét, majd ismét egy sor beáztatott piskóta és krém következzen.
Tegyük a citromos tiramisut minimum 4 órára, de akár egy egész éjszakára a hűtőbe.
Fotó: Getty Images