Pikáns citrompuding bársonyos kókusztejjel: tojás nélkül is isteni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az expressz megoldások édesszájú rajongóinak kedvez az alábbi remek recept. A pikáns citrompuding elképesztően egyszerű és finom. Ha ez nem lenne elegendő, még tejmentes is.
Nagyjából fél éve, hogy megnyitott a kedvenc francia cukrászdám - sajnálatos módon, úgy nagyjából két utcányira onnan, ahol lakom. Azért mondom, hogy sajnos, mert így gyakorlatilag nincs akadálya annak, hogy napi szinten betérjek.
Általában azzal áltatom magam, hogy csak kávéért megyek, vagy mert olyan helyes kis nő a cukrászkisasszony és szeretek vele beszélgetni. De az igazság az, hogy rendszerint elcsábulok egy csokis karamellás ecklerre, egy epres flanra, de legalább is két madlenre, de az nem olyan durva, mert az tényleg csak két falat. Na, ezekből a két falatokból egy egész barátságos domborulat keletkezett a csípőmön, úgyhogy nálam most böjt van, sütiböjt.
A lényeg, hogy ritkábban megyek a csoda cukrászdába, de mivel sajnos imádok nassolni, méghozzá nagyon, alakbarát-megoldások után kutatva igyekszem átvészelni az önsanyargatás keserű napjait.
A megoldás
Véletlenül bukkantam erre a jó kis receptre és azonnal tudtam, hogy el kell készíteni, mert már két egész - de tényleg két napja - nem ettem semmi édességet, szóval ez most már nem tréfadolog. Poharas desszertről van szó, nem csak azért mert decens kis pohárkákban tálalva igen mutatósra dizájnolható, hanem azért is, mert az alapanyagokat is ezzel fogjuk kimérni, egy pohárral. Pofonegyszerű.
Citrompuding
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1.5 csésze frissen facsart citromlé
- 1 csésze kókusztej
- 0.25 csésze juharszirup vagy más édesítőszer
- 0.25 csésze nyílgyökérliszt
- 1 darab citrom reszelt héja
Elkészítés:
Mikor felforrt, adjuk hozzá a kókusztejjel elkevert nyílgyökérlisztet, keverjük, míg besűrűsödik, majd, mikor ez megtörtént, azonnal vegyük le a tűzről.
Tegyük poharakba, majd be a hűtőbe és hagyjuk megdermedni. Reszelt citromhéjjal megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images