Puha grillezett sajt frissítő paradicsomsalátával - Isteni könnyű vacsora
A paradicsomsalátával tálalt puha grillsajt könnyű, frissítő nyári vacsora.
Ha valami könnyed, mégis laktató fogásra vágysz, ami a nagy melegben sem nehezíti el a gyomrodat, próbáld ki a Cobb-salátát. Zöldség, tojás és hús is gazdagítja, így tényleg tartalmas, biztosan nem maradsz utána éhes, mégsem zsíros vagy nehéz.
A saláta alapját paradicsom, avokádó és római saláta képezi, de nagyon fontos eleme a főtt tojás, a csirke és a bacon is. Utóbbi el is hagyható, ha még könnyedebb ételre vágysz. Grillszezonban a csirkét tűzön érdemes sütni, hamar elkészül és nagyon jó füstös íze lesz.
Az öntet is fontos szereplő, amelyben a méz és a mustár dominál, de lényeges a jó minőségű olívaolaj és vörösborecet is.
A salátát szedjük leveleire, mossuk meg. A koktélparadicsomot mossuk meg, vágjuk félbe. Az avokádónak kanalazzuk ki a húsát, vágjuk szeletekre.
A csirkemelleket vágjuk hosszában félbe, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben vagy grillen süssük meg őket. Ha kész van, vágjuk falatnyi darabokra.
Amíg sül a hús, főzzük meg a tojásokat. Forrástól számítva 10 percig főzzük, keménytojásra van szükségünk. Szűrjük le, öntsük fel hideg vízzel, pucoljuk meg, majd vágjuk őket négybe.
A bacont süssük ropogósra egy serpenyőben, vágjuk apróra.
Az öntet hozzávalóit keverjük egybe.
Osszuk szét a salátaleveleket 4 tányér között, majd mehet rájuk csirke, bacon, avokádó, paradicsom, tojás. Locsoljunk a saláta tetejére az öntetből, majd szórjuk meg kéksajttal. Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu