Könnyed, citromos pácban grillezett csirkemell: nagyon szaftos lesz a hús

Nyomtatás
grillezett citromos csirkemell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az idei grillszezon kedvence lesz ez a könnyed, citrusos páccal készített csirkemell, amely sütőben is készülhet.

A citromos pác minden húsfélének jól áll, a csirkemellnek különösen. Igazi könnyed, nyári ételt kapsz, amelyben a pác a fehérbortól és egy kevés barna cukortól lesz különleges. A zöldfűszerek természetesen nem maradhatnak ki belőle.

Nem kell aggódnod, ezzel a páccal biztosan nem szárad ki a hús. Arra figyelj, hogy a csirkének bőven elég, ha 2 órát áll benne.

Ahogy ez a citromos, a fokhagymás pác is szaftosan tartja a csirkét. Nyáron dobd a grillre a bepácolt húst, de szezonon kívül a sütőben is tökéletesre készítheted. 

Citromos pácban grillezett csirkemell

grillezett citromos csirkemell recept ok

Hozzávalók 4 személyre

  • 600 gramm csirkemellfilé
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál rozmaring (friss)
  • 1 evőkanál kakukkfű (friss)
  • 50 milliliter fehérbor (száraz)
  • 50 milliliter olívaolaj
  • 0.5 darab citrom leve
  • 0.5 darab citrom héja
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteljük fel, sózzuk meg, és fektessük egy tálba. 

Egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit, majd locsoljuk meg vele a húst, majd letakarva pihentessük két órát a hűtőben. 

A pihentetés után forró grillrácson süssük mindkét oldalán 2-3 percig.

Sütőben is el lehet készíteni, ekkor takarjuk le fóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon