Színpompás saláta húsok mellé: melegen és hidegen is nagyon finom
Erre a színes salátára elég csak ránézni, hogy mindenkinek megjöjjön az étvágya.
Az amerikai káposztasaláta, vagyis a coleslaw hatalmas kedvenc, a ropogós zöldségeket krémes szósz öleli körül, húsok mellé tökéletes választás. Bár eredetileg csak majonézzel keverik össze a káposztát, hogy ne legyen túl tömény a szósz, most joghurttal lágyítottuk, így picit könnyedebb és még finomabb lett a végeredmény.
Ha több időd van, a majonézt házilag készítsd el, joghurt helyett pedig akár tejfölt is használhatsz. Ha szeretnéd, a fehér káposzta egy részét lilára cserélheted, mindenféle kombinációban isteni lesz ez a coleslaw saláta.
A káposzta külső, sérült levelét szedjük le, a többit reszeljük le. A répát pucoljuk meg, reszeljük le.
Egy kis tálban keverjük össze a dresszing hozzávalóit. Öntsük a reszelt zöldségekre, forgassuk velük össze. Tegyük félre legalább 20 percre, de minél tovább áll, annál finomabb lesz.
Keverjük át, amikor tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu