Mennyei cordon bleu tekercsek csirkemellből – A hagyományos fogás mutatósabb köntösben
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A hagyományos sajttal-sonkával töltött csirkét is feldobhatod egy egyszerű lépéssel, csak tálald másképp.
A rántott csirke kedvelőinek biztosan nem kell bemutatni a cordon bleu-t, amelyben a húst a benne található sonka és sajt még szaftosabbá és laktatóbbá teszi. Sajttal és sonkával nemcsak húst tudsz megtölteni, hanem zöldséget, például padlizsánt is. A húsos ételek közül a fasírtot is megtöltheted sajttal, ez esetben süsd egyben, úgy nem fog tocsogni az olajtól, belül pedig nem szárad ki.
Ez a cordon bleu abszolút hagyományosan készül, csak annyi csavar van benne, hogy henger formájúra kell feltekerni, majd a sütés után szeletelni, mint egy tekercset. Így jobban mutat majd benne a töltelék is.
Cordon bleu tekercsek
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 szelet csirkemell
- 4 szelet sonka
- 8 szelet sajt
- 130 gramm liszt
- 130 gramm zsemlemorzsa
- 1 darab tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket, ha szükséges, kicsit klopfoljuk ki, hogy egyforma vastagságúak legyenek. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
Mindegyik szelet közepére tegyünk egy szelet sonkát és két szelet sajtot. Tekerjük fel a húst, és rögzítsük egy-egy fogpiszkálóval. Hagyományos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) bundázzuk be a hengereket.
Egy mélyebb serpenyőben forrósítsunk olajat, és süssük aranybarnára a húsokat. Vegyük ki a fogpiszkálókat, szeleteljük fel, és azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images