Ropogós corn flakes bundában sült csirkemell: a sütőben, minimális olajjal készül

5
Nyomtatás
cornflakescsirke
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Jó dolog a zsemlemorzsa, de nem érdemes leragadni nála, ha igazán ropogós élményre vágysz, a corn flakes a barátod.

Ha szereted a rántott húst, de unod a hagyományos panírt, vagy extrán ropogós élményre vágysz, próbáld ki a csirkemellet corn flakesbe forgatva. A másik nagy előnye ennek a receptnek, hogy a sütőben, minimális zsiradékkal sül a hús, így nem lesz olajszag a lakásban.

Hogy még finomabb legyen, a kukoricapehelybe érdemes fűszereket is keverni, a fokhagyma és a füstölt paprika kötelező bele. Hogy könnyedén a húsra tapadjon a bunda, forgasd tojásba a csirkemellet, úgy simán ráragad majd.

Ha igazán ropogós bundát szeretnél, hogy alul-felül roppanjon a corn flakes, sütőrácson érdemes sütni a húst, de ha nincs ilyened, sütőpapírra is teheted, viszont akkor az alja nem lesz az igazi.

Corn flakes bundában sült csirkemell

cornflakescsirke2

Hozzávalók 4 személyre

  • 750 gramm csirkemellfilé
  • 1 nagy darab tojás
  • 3 ek tej
  • 150 gramm corn flakes
  • 1 tk fokhagymapor
  • 0.5 tk paprika (füstölt)
  • ízlés szerint só, bors
  • olajspray
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd tegyünk rá egy sütőrácsot.

A csirkemellfilét vágjuk hosszában vékony szeletekre, akár csíkozhatjuk is. 

A tojást és a tejet keverjük össze. A csirkeszeleteket/csíkokat forgassuk bele a tojásos masszába, hogy bevonja a külsejüket, sózzuk, borsozzuk.

A corn flakest törjük finomra, majd keverjük össze a fokhagymaporral és a paprikával. Tegyük egy nagy tálba. 

A csirkeszeleteket szedjük ki a tojásos masszából. Tegyük őket több adagban a corn flakesbe, forgassuk bele. Nyomkodjuk rá a kukoricapelyhet, hogy rajta maradjon.

A bundába forgatott húsokat tegyük rá a sütőrácsra. Olajspray-vel fújjuk le őket, vagy ha nincs ilyenünk, kenjük le nagyon vékonyan olajjal a tetejüket.

Toljuk őket a sütőbe 25-30 percre, a sütési idő a szeletek vastagságától függ.

Hagyjuk pihenni 5 percig, mielőtt kínálnánk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon