![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
5 finom ropogós bunda a zsemlemorzsán túl – Gluténmenteset is mutatunk
![rántott hús cover](https://kep.index.hu/1/0/3310/33106/331065/33106596_2537028_d637d644ecb24839a6c4a6ed0070bd07_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Sokak kedvenc étele, a rántott hús legfontosabb alkotóeleme a panír. Rántott szeletet minden konyhában gyakran készítenek, a legtöbbször hagyományos módon.
Sokaknál egy igazi vasárnapi ebéd elképzelhetetlen rántott hús nélkül. A mi családunkban ez annyiban módosul, hogy egy héten egy nap biztosan nem múlik el nélküle. De nem csak a rántott ételekhez kell morzsa, a másik kedvencnek, a fasírtnak is ez az egyik alapanyaga. Ha azonban változatosságra vágyunk a panír terén, a zsemlemorzsán túl léteznek más alternatívák is.
Zab
A zab nemcsak az egészséges reggeli alapanyaga, hanem szuper ropogós panír is készülhet belőle, ráadásul gluténmentesen. Érdemes egy kevés parmezánnal és fűszerekkel keverni, hogy a bunda tökéletes legyen. Egy csésze zabpehelyhez adjunk háromnegyed csésze parmezánt, egy kevés kakukkfüvet, sót és borsot.
Ha gluténmentesen sütjük, akkor a tojás után következhet a zabos keverék, de akkor is tökéletes lesz, ha a tojást is kihagyjuk - vékonyan kenjünk meg a húsokat olajjal, utána forgassuk meg a keverékben. A zabpelyhet kicsit pikánsabbá tudjuk tenni, ha paprikát keverünk hozzá. Ekkor panírozás előtt áztassuk tejbe. Mindkét módszernél süssük ki a megszokott módon a húst, forró, bő olajban.
Kukoricapehely
Ha igazán ropogós bundájú húst szeretnénk, akkor a legjobb megoldás a kukoricapehely. Először forgassuk bele a húst lisztbe és tojásba. Egy aprítógépbe tegyünk bele kukoricapelyhet, füstölt paprikát, sót és borsot, majd ezzel a keverékkel bundázzuk be a húst, végül süssük ki forró olajban.
![corn flakessel bundázott hús belső](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3310/33107/331078/33107818_a6fa72906cd2a7a572586c60c2db7135_wm.jpg)
Dió
A dió is tökéletes panír, ami ráadásul illeszkedik a gluténmentes vagy paleo étrendbe. A diót daráljuk meg tetszőleges fűszerekkel. Vigyázzunk, ne daráljuk sokáig, hogy morzsás állagú maradjon. Bármilyen diót használhatunk, sőt, még földimogyorót is. Hagyományos liszt helyett pedig panírozzunk mandulaliszttel.
Chips
A chipset ne csak ropogtassuk, hanem bundázzunk is vele, a húson is csodás ropogós panír lesz belőle. Panírozáshoz egyszerűen törjük össze a chipset tetszőleges nagyságúra, és már dolgozhatunk is vele. Ízesíthetjük is bátran, de arra figyeljünk, hogy ne sózzuk meg nagyon, mert a chips eleve sós. A liszt és a tojás után már következhet is a burgonya. Kicsit tegyük hűtőbe, mielőtt kisütjük. A bunda ízvilágát is variálhatjuk, ha különféle ízesítésű chipseket használunk.
Kókusz
A végére hagytam a legegészségesebb változatot, a kókusszal bundázást. Ez is teljesen gluténmentes. A megtisztított csirkéket borítsuk kókuszliszttel, majd mártsuk felvert tojásba, majd a végén kókuszreszelékbe. A végén a szokásos módon süssük ki. Azt vegyük figyelembe, hogy a kókusz elég intenzív ízű, van, akinek ez zavaró lehet.
Fotó: Getty Images