![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ropogós csavart krumpli sütőben sütve – A parmezántól még finomabb lesz
![csavart krumpli](https://kep.index.hu/1/0/3197/31978/319780/31978035_2453139_9e53d5e9383ed1c1399869d021ea773b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A krumpli egyáltalán nem unalmas, nemcsak az ízén, hanem a külsején is lehet csinosítani.
Nemrég Londonban jártam, ahol szombaton nagyot sétáltam a Portobello Roadon. Ez a hely leginkább a Sztárom a párom című filmből lehet ismerős, rengeteg rajongó látogat el ide. De nemcsak a film szeretete miatt érdemes megnézni, hanem mert szombatonként fantasztikus piac van itt, tele kincsekkel, régiségekkel és persze ételekkel.
Az egyik ilyen a csavart vagy tornádókrumpli, amit bóklászás közben remekül lehet csemegézni. Ez alapvetően úgynevezett street food, de persze otthon is el tudjuk készíteni, és nagyon jól fog mutatni akár magában, akár köretként.
Csavart krumpli
![csavart krumpli recept](https://kep.index.hu/1/0/3197/31978/319780/31978055_fe4445c8d7aa636cb86062d757b869a4_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 2 darab krumpli
- 60 gramm vaj
- 100 gramm parmezán (reszelt)
- 0.5 teáskanál bors
- 1 evőkanál fokhagyma (por)
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Készítsünk elő két hurkapálcát. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A vajat olvasszuk fel.
A krumplikat egy percre tegyük mikrohullámú sütőbe, majd hagyjuk benne őket pár percig, de csak épp annyira, hogy kicsit megpuhuljanak. A hurkapálcákat szúrjuk bele a krumplikba az aljuktól kezdve a tetejükig.
Egy éles késsel spirális alakban vágjuk be a krumplit úgy, hogy közben forgatjuk, szépen egyenletesen haladva. Arra figyelni kell, hogy nehogy átvágjuk teljesen. Amikor kész, óvatosan húzzuk szét a spirálokat, hogy mindegyik között legyen elég rés. Ha kész, jó alaposan kenjük meg olvasztott vajjal. Járjunk el így a másik krumplival is.
Egy tálban keverjük össze a parmezánt, a borsot, a fokhagymaport, a pirospaprikát és a sót. A krumplinyársat tegyük a tál fölé, és a másik kezünkkel szórjuk meg jó alaposan úgy, hogy a keverék teljesen befedje. A nyársat óvatosan tegyük egy sütőpapírral letakart tepsire.
Süssük 25-30 percig, illetve addig, amíg szép barnára nem sülnek. Ehetjük a pálcikáról is, de ha pár percig hagyjuk hűlni, le is húzhatjuk róla és úgy is tálalhatjuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!