Egyszerű, lágy tésztájú cseresznyés kevert süti - Gyorsan kész a finomság

cseresznyekcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Alig lesz munka a süti előállításával, ráadásul még a mosogatnivalót is megússzuk.

Főleg a sütik készítésénél igaz, hogy rengeteg mindent használatba veszünk - tálak, spatulák, gyúródeszka és társaik kerülnek elő, amiket aztán gondosan el kell tisztítanunk. Sokaknak már ennyi épp elég indok arra, hogy a sütésre nemet mondjanak. Az ő figyelmükbe ajánlom ezt a receptet, ugyanis egy tálban fogjuk összeállítani a selymes tésztát.

A kevert sütit cseresznyével vagy meggyel szoktam készíteni, de áfonyával vagy málnával is nagyon finom. Ami különlegessé teszi, hogy a vajat nem a masszába keverjük, hanem felmelegítjük és a formába öntjük, majd a magozott gyümölcsöt szépen sorjában belepakoljuk, végül ráöntjük a tésztát.

Porcukorral meghintve tálaljuk, a szeletek mellé érdemes nagy adag vaníliafagyit is kanalazni. Maga az álom ez a cseresznyés süti, amit nyugodtan lehet befőttből vagy mirelit gyümölcsből is készíteni, amikor azonban szezonja van a cseresznyének, nem érdemes kihagyni, sokkal finomabb lesz a friss gyümölccsel készítve.

Cseresznyés kevert süti

cseresznyéskct

Hozzávalók 4 személyre

  • 100 gramm liszt
  • 60 gramm cukor
  • 1 csipet
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál vaj
  • 250 milliliter tej
  • 40 szem cseresznye vagy megy (magozott)
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd a tojással, tejjel és a vaníliakivonattal csomómentes masszát keverünk ki.

A vajat felolvasztjuk, majd a formába öntjük (20 cm-es), a cseresznyét pedig tetszőlegesen a formába szórjuk, ráöntjük a masszát, majd 180 fokos sütőben 30-45 perc alatt megsütjük. A sütit porcukorral meghintve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük