Kívül ropogós, belül krémes cseresznyés morzsasüti – Édes lekvárrá sül a gyümölcs

cseresznyés morzsasüti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A morzsasütihez bármilyen puha, lédús gyümölcsöt felhasználhatsz, cukorral összesütve szinte lekvár lesz belőle.

A morzsasüti igazából egy roppanós réteggel fedett sült gyümölcs, amelyet pillanatok alatt összedobhatsz, a többi a sütő dolga. Érdemes türelmesnek lenni, hogy a teteje is kellően ropogós legyen és a gyümölcs is lekvárossá, krémessé süljön. A zabpehely és a cukor tökéletes réteget képez a puha gyümölcsön, és kész is a sütemény.

A gyümölcsök közül a lédús fajták a nyerők, de persze a szezonalitás sem elhanyagolandó. Érdemes kipróbálnod eperrel vagy almával is. A cseresznye a másik nagy nyári kedvenc, csokival nagyon jó párost alkotnak, például ebben a brownie-ban, de a morzsasütihez is kiváló alapanyag, egyedül a magozással kell megbirkóznod. 

Cseresznyés morzsasüti

cseresznyés morzsasüti recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1 kilogramm cseresznye (magozott)
  • 50 gramm barna cukor
  • 1 darab citrom leve
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 150 gramm liszt
  • 100 gramm vaj (hideg)
  • 100 gramm zabpehely
  • 70 gramm barna cukor
  • 40 gramm mandulapehely
  • 0.5 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

A kimagozott cseresznyéket egyengessük el egy közepes méretű hőálló tálban, majd forgassuk őket össze 2 evőkanál barna cukorral, a citromlével és a vaníliakivonattal. Tegyük félre. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Egy tálba szórjuk bele a lisztet és morzsoljuk bele a hideg vajat. Utána tegyük hozzá a sót, a barna cukrot, a zabpelyhet és a mandulapelyhet. Szórjuk a cseresznyére. 

Süssük a sütit 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Melegen tálalva, vaníliafagyival isteni. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük