Mennyei cseresznyés pitetöltelék: mindenféle desszertet feldob

Nyomtatás
cseresznyéspite2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Elronthatatlan és nagyon gyors ez a recept, a cseresznyés töltelék ráadásul 1 hétig is eláll, többféle desszertben is felhasználhatod.

A jó cseresznyés pite titka nem csak a tésztában rejlik, hiszen a töltelék a másik főszereplő. Minél több lédús gyümölccsel készül, annál finomabb lesz, de érdemes egy kevés citromot, vaníliát és fahéjat is keverni bele, hogy igazán mennyei legyen. A citrom nem csak ízesítő, sűríti is a tölteléket pektintartalmánál fogva.

A töltelék a citrom mellett a keményítőtől lesz sűrű, kanalazható állagú, nem kell félni a használatától, biztosan nem lesz csomós. A receptet akár meggyből is elkészítheted, de akkor valószínűleg több cukorra és kevesebb citromra lesz szükséged.

Cseresznyés pitetöltelék

cseresznyéspite

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 750 gramm cseresznye
  • 80 ml víz
  • 2 ek citromlé
  • 1 darab biocitrom héja
  • 200 gramm cukor
  • 30 gramm keményítő
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 0.5 tk fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét alaposan mossuk meg, magozzuk ki. A citrom héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki.

Tegyünk mindent egy lábasba – a keményítő kivételével –, keverjük alaposan össze a hozzávalókat.

Kezdjük el melegíteni a hozzávalókat, amikor forr, vegyük lejjebb a lángot. Gyöngyözve főzzük 10-15 percig, míg sűrűsödik, közben kevergessük.

A keményítőt keverjük ki kb. fél deci vízzel, majd öntsük a cseresznyés alaphoz. Várjuk meg, míg rottyan egyet és besűrűsödik. Kóstoljuk meg, ha szükséges, mehet még bele cukor vagy fahéj.

Kapcsoljuk le a lángot, várjuk meg, míg kihűl. A hűtőben 1 hétig eláll. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon