
Szaftos csirkecombok szőlővel és fokhagymával sütve – Igazi őszi fogás

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Aromás fűszerolajok házilag: öröm velük a főzés

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába
Az ősz a sütőtökös és gesztenyés ételek mellett a szőlőről szól, amely nemcsak édességbe, hanem húsok mellé is tökéletesen illik.
A csirkehúsos ételek akkor igazán finomak, ha puhák, omlósak. A hús nagyon jó tulajdonsága, hogy könnyen magába szívja az ízeket, így tényleg nem szárad ki. Ha mégis tartasz tőle, hogy nem lesz elég ízes, akkor válassz mell helyett combot, ahogy ebben a receptben is történt.
A gyümölcs nagyon jól illik a húsokhoz, és mint mindig, most is érdemes szezonálisat választani belőle. A birsalma és a csirkehús is szuper választás, ha pedig csirkemellet sütsz, ezekkel a módszerekkel biztosan nem szárad ki, még akkor sem, ha nem teszel mellé gyümölcsöt. Ebben a receptben viszont szőlő van, abból is kétféle.
Csirkecombok szőlővel sütve

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 darab csirkecomb (felső)
- 2 fej vöröshagyma (kicsi)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág kakukkfű
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál füstölt paprikapor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 fürt piros szőlő
- 1 fürt fehér szőlő
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Egy jénai vagy egyéb tűzálló tál aljára öntsünk 1-2 evőkanál olajat. A megtisztított és szárazra törölt csirkecombokat kicsit vagdossuk be, fektessük őket a tálba. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá a többi fűszert is - a zöldfűszereket leszámítva.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A hagymát pucoljuk meg, negyedeljük fel. A fokhagymagerezdeket hagyjuk egészben, tegyük egy tálba a hagymával együtt, és egy kevés olajban, sóban és az apróra vágott kakukkfűben és rozmaringban forgassuk meg őket. Öntsük rá a húsra, majd szemezzük rá a szőlőt is.
Süssük 55-60 percig.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors