BBQ-szószba forgatott csirkemell ropogós chips-bundában: partifalatnak is tökéletes
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Puha áfonyás-mákos kuglóf: egyszerű kevert tészta az alapja
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Ebben a formában még az amúgy unalmas csirkemell is izgalmas lesz, egyszerre lesz szaftos és ropogós.
A bundázott csirkemellfalatok igazi jolly jokernek számítanak, hiszen akár ebédre, akár partifalatként is be tudod vetni őket. Miután a csirke ezen része viszonylag száraz, így ha szaftosabbra szeretnéd, mindenképpen pácold be sütés előtt. Bármilyen intenzív ízű szósz megfelel erre a célra, most BBQ-t használtunk, amelyet akár még házilag is elkészíthetsz. Ha szereted a pikáns ízeket, akkor ezt a mézes-fokhagymás változatot is próbáld ki.
Ha nem csak szaftosra, de ropogósra szeretnéd készíteni a csirkét, akkor bundázd be, de most a hagyományos panír helyett forgasd összetört chips-be, amely akár BBQ ízesítésű is lehet. Sütőben sütve még csak olajszag sem lesz a lakásban.
Csirkemell chips-bundában
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab csirkemellfilé
- 280 milliliter BBQ-szósz
- 200 gramm chips (barbecue ízesítésű)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A csirkemellet kockázzuk fel, tegyük egy nagyobb tálba, majd öntsük rá a barbecue szószt, jól forgassuk vele össze. A chipset tegyük egy simítózáras zacskóba, törjük apróra.
A csirkemelldarabokat forgassuk bele az összetört chipsbe, majd fektessük a sütőpapírra. Süssük 12 percig, amíg aranybarna színt nem kapnak.
Fotó: Getty Images